Panasonic lanserer kompaktkamera med 60x zoom

Ny rekord!

Med en optisk zoom på 60x kombinert med god vidvinkel, er Panasonics nye ultrazoom klar til å fange det aller meste. Foto: Panasonic
Med en optisk zoom på 60x kombinert med god vidvinkel, er Panasonics nye ultrazoom klar til å fange det aller meste. Foto: Panasonic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Panasonic er en av kameraprodusentene som fortsatt satser tungt på videreutvikling av modeller i kompakt-segmentet, og det nyeste tilskuddet Lumix DMC-FZ70 er noe av det mest spennende vi har sett fra den kanten. Modellen erstatter DMC-FZ62.

Zoomen over alle zoomer

FZ70 er nemlig utstyrt med et ekstremt zoom-objektiv med brennvidde tilsvarende 20 til 1200 mm. Det betyr ikke bare veldig god vidvinkel, men en optisk zoom på hele 60x. Det er i særklasse kraftigst zoom i kompaktklassen, og en voldsom oppgradering fra forgjengerens 24x.

Objektivet har en lysfølsomhet på F2,8 på full vidvinkel, og F5,9 på full tele. ISO-justeringen kan stilles til opptil 6400. Oppløsningen er på 16,1 megapiksler, og håndteres av en 1/2,3" CMOS-sensor. Kameraet lagrer filer i JPG-format, men støtter også RAW.

DMC-FZ70 er også i stand til å filme i full HD-oppløsning, med inntil 60 fps - i både AVCHD og H.264 MP4-format.

Panasonic skal også ha gjort store forbedringer på mikrofonene (stereo), blant annet skal disse være konstruert for å eliminere vindstøy langt mer effektivt enn på tidligere modeller, hevder selskapet.

Kameraet har for øvrig en elektronisk søker, samt en skjerm på 3". Sistnevnte kan selvfølgelig også brukes som søker.

Kommer snart

Kameraet kommer i butikkene i august. Prisen er fortsatt ikke offisiell her i Norge, men vi har sett det hos Amazon til 399,99 dollar. Tør vi tippe på rundt 4.000 kroner i Norge?

Flere kamera-saker fra DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer