Panasonic klare med Toughbook H2

Advarsel: Ikke for hvermansen...

Den er laget for å tåle en støyt, men prisen blir deretter. Foto: Panasonic
Den er laget for å tåle en støyt, men prisen blir deretter. Foto: Panasonic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Panasonic lanserte nylig Toughbook H2, et nettbrett med helt uvanlige egenskaper. Først og fremst skal man ikke behøve å bekymre seg om man er uheldig og mister det i bakken. Som navnet indikerer er det snakk om en skikkelig tøffing, på lik linje med Panasonics velkjente Toughbook-serie av bærbare PC-er.

Ikke myntet på kontorister

Dette er definitivt et brett beregnet på "folk i felten". Hør bare her: Kabinettet er laget av magnesium, og nettbrettet har gjennomgått og bestått de tøffe kravene i militærstandarden MIL-STD-810G, som blant annet innbefatter at den tåler støt, støv, vann, varme og kulde av en annen verden, sammenlignet med vanlige brett, skriver Engadget.

På innsiden har den en annengenerasjon Intel Core i5-2557M ULV-prosessor, den har en USB 2.0- samt en klassisk seriellport for tilkobling av eldre utstyr, 4 GB minne, og en utbyttbar, støtsikret harddisk(!) på 320 GB. Trådløst nettverk og Bluetooth-støtte er også på plass, men eventuell 3G-støtte fås kun mot et tillegg i prisen. Det samme gjelder SSD, GPS og kamera. Ekstrautstyr, altså.

Skjermen er berøringsfølsom og måler 10 tommer, og strøm får brettet fra to oppladbare og utskiftbare batterier som varer i inntil 6,5 timer, ifølge produsenten. Den totale vekten ligger på rundt 1,5 kg.

Baksiden har en stropp som skal gjøre den enklere å holde den stødig når det stormer og humper som verst.
Baksiden har en stropp som skal gjøre den enklere å holde den stødig når det stormer og humper som verst. Vis mer


Ikke for hvermansen

Og operativsystemet? Windows 7, som i hvertfall etter vår mening ikke akkurat er optimalisert for nettbrett. Det kan du lese mer om i denne artikkelen.

Prisen på herligheten starter på 3.449, men da snakker vi om amerikanske dollar og ikke norske kroner, dessverre. Norske priser eller eventuell lansering her til lands har vi foreløpig ikke hørt noe om, men forgjengeren H1 er tilgjengelig. Den har Intel Atom-prosessor og koster fra rundt 21.000 kroner.

Her ser du en demonstrasjon av nettbrettet:

Les også: Stor test av nettbrett

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer