Panasonic klare med super-nettbrett

Men prisen blir litt høyere enn for en iPad ...

Panasonic er straks klare for markedet med et nettbrett på 20 tommer med en skarphet som overgår det aller meste.  Foto: Per Ervland
Panasonic er straks klare for markedet med et nettbrett på 20 tommer med en skarphet som overgår det aller meste. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første gangen vi stiftet bekjentskap med Toughpad 4K UT-MB5 var under årets CES-messe i Las Vegas i januar. Den gang var produktet på prototypestadiet, nå er det straks klart for markedet.

Under årets IFA-messe i Berlin fikk DinSide stifte nærmere bekjentskap med brettet over alle brett.

Vi snakker her om et nettbrett med 20 tommer skjerm, med vekt på 2,35 kilo og tykkelse på beskjedne 12,5 millimeter. "Toughpad"-navnet har brettet fått fordi det skal tåle fall fra 76 centimeter mens det er i bruk, riktig nok hvis det lander på "ryggen". Vi snakker også om en svært høy pris.

Første 4K-brett

Det er imidlertid skjermoppløsningen som er det mest oppsiktsvekkende her (foruten prisen), for UT-MB5 har nemlig en 4K-skjerm. 4K betyr en oppløsning som er omtrent fire ganger høyere enn full HD, i dette tilfellet 3840 x 2560 piksler (15:10 bredde/høydeforhold).

Brettet er myntet på profesjonelt bruk i media, salg og markedsføring, skriver Panasonic i en pressemelding. Her kan man nemlig vise store bilder, A3-tegninger, brosjyrer og multimedia uten å gå glipp av detaljene.

Brettet kan styres med fingertuppene, men til presisjonsarbeid kan man bruke den medfølgende pennen.

Les også: Dette brettet er unikt

Flere bilder:

Heftige brett-spesifikasjoner

På innsiden sitter en Intel Core i5-prosessor, inntil 8 GB RAM og 256 GB SSD. Brettet er også utstyrt med dedikert GeForce-grafikkort fra Nvidia. Operativsystemet vil være Windows 8.1 Professional.

På sidene finner du blant annet lyd inn- og utganger, USB 3.0-port og SD-kortleser. Brettet har også innebygd frontkamera med 1280 x 720-oppløsning for videokonferanser. Et eget stativ som følger med har også mulighet for både Ethernet og HDMI-tilkobling. Bluetooth- og WLAN-støtte er innebygd i brettet.

Les også: Nettbrett-boom i Norge

Stiv pris

At UT-MB5 er myntet på profesjonelle er også prisen en god indikasjon på. Den vil nemlig ligge på 4.509 euro, eller 36.229 kroner etter dagens kurs. Legg til 25 prosent moms, og du havner på 45.286 kroner og 25 øre. Brettet vil være i handelen fra november måned.

Prisen gjelder imidlertid for standardversjonen. En litt bedre spekket "Pro-utgave" vil bli tilgjengelig i løpet av første halvdel 2014. Denne vil være optimalisert for CA-design og 3D-simulering, og vil bli en del dyrere. Prisen vil bli annonsert på et senere tidspunkt, sier Panasonic.

Flere ferske IFA-saker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer