Panasonic annonserer G2 og G10

G2 med trykkfølsom skjerm.

Panasonic Lumix DMC-G2 har trykkfølsom skjerm.
Panasonic Lumix DMC-G2 har trykkfølsom skjerm. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Panasonic fortsetter Micro FourThirds-racet, og etter G1, GH1 og GF1 er det nå på tide å bytte ut ettallet. G2 og G10 er de to nye modellene, der det først og fremst er G2 som har noe ekstra spennende å by på. Dette kameraet vil for øvrig erstatte G1.

Ta bilde ved å trykke på skjermen

G2 har nemlig fått det Panasonic kaller Touch-control shooting. Vi var til stede ved lanseringen i midten av februar (men har vært nødt til å holde tett frem til nå), og kan rapportere om at dette faktisk så litt snasent ut. Konseptet går ut på at skjermen er trykkfølsom, og at du derfor bare kan trykke med fingeren på det du ønsker i fokus, og så fokuserer kameraet og tar bildet umiddelbart om du vil. Trykker du på et ansikt, settes kameraet i portrettmodus, og trykker du på noe nært, settes det i makromodus etc.

Trykkfølsomheten kan selvsagt brukes til andre ting også, som å låse fokus på et objekt, endre på innstillinger eller bla i bilder på samme måte som på iPhone.

Ellers har G2 en 3" LCD-skjerm på 460.000 piksler som kan roteres, samt den store elektroniske søkeren (1.440.000 punkter, 0,7x forstørrelse) vi også fant på G1. Kameraet kan også filme i HD, men "bare" i 720p (AVCHD Lite eller Motion JPEG) - fortsatt er det bare GH1 blant Panasonics Micro FourThirds-kameraer som kan filme i full HD (1080p). Kameraet har også inngang for stereomikrofon.

G2 blir tilgjengelig i slutten av mai, men pris er foreløpig ikke fastsatt. Tilgjengelige farger blir blå, sort og rød.

Panasonic annonserer G2 og G10Lillebror G10 er faktisk verdens letteste systemkamera med søker og har også en roterbar skjerm, men på den skjer det lite om du trykker på den. Den elektroniske søkeren er heller ikke like stor (0,52x forstørrelse), og har også lavere oppløsning (202.000 punkter). G10 kan også filme i 720p - ellers er det få forskjeller.

Begge kameraene har 12,1 megapikslers oppløsning og skuffer unna 3,2 bilder pr sekund. Maksimal ISO-verdi er 6400 og eksponeringskompensasjon kan gjøres ±3EV.

Samtidig med annonseringen av de nye kameraene, kommer også det nye kit-objektivet fra Panasonic; et 14-42mm f/3,5-5,6 Mega OIS (tilsvarende 28-84mm).

G10 vil ankomme butikkhyllene i begynnelsen av juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer