Palm OS i norsk versjon

Nå er Palm OS for håndholdte PCer tilgjengelig på norsk. Foreløpig fungerer den norske utgaven kun med enkelte versjoner av Palms operativsystem, men flere løsninger kommer. Programmet som gir deg Palm på norsk opptar heller ikke alt for mye minne.

Har du savnet å kunne gjøre dine menyvalg på norsk på den håndholdte PCen? Nå kan du kjøpe et program som gir deg norsk versjon av Palms operativsystem.

Det er selskapene Ide Data as og Paragon Software som sammen har stått for utviklingen av den norske versjonen av operativsystemet.

Norske grunnprogrammer

Alle originalprogrammene til Palm OS – som adressebok, kalender, notisbok, oppgaver m.m. – er oversatt til norsk. Alle forklaringene og hjelpemenyene er også oversatt, i følge Ide Data. I tillegg inneholder alfabettastaturet på Palm-maskinene bokstavene æ, ø og å.

Per dags dato fungerer den norske versjonen på flere Palm-modeller med Palm OS 3.5 (Palm IIIc, Palm Vx og Palm m100-serien), IBM Workpad C3 samt Handspring Visor DeLuxe OS 3.1.

Etter hvert vil det også komme norsk OS for de øvrige Palm-modellene, som den nye m500-serien til Palm og de nyeste Handspring-modellene, i følge Ide Data.

Krever lite minne

Ide Data opplyser at de står bak den språklige oversettelsen fra engelsk til norsk, mens en spesiell teknologi, utviklet av Paragon Software, tar seg av den tekniske delen av oversettelsen på den håndholdte PCen. PiLoc, som programmet fra Paragon Software heter, benytter kun 180K minne.

Programmet som gir deg den norske Palm OS-utgaven har nå blitt lagt ut til salg. For 246 kroner (inkl. moms) får du en lisens som gjelder for serienummeret til én håndholdt PC. Lisensen kan ikke overføres til en annen maskin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med dette programmet skal det også være enkelt å skifte mellom norsk og engelsk språk, etter eget ønske.

Du finner informasjon om produktet på nettsidene til Ide Data., hvor det også kan bestilles.

Tidligere har også norsk versjon av Casio OS blitt lansert. Det kan du lese om her.