Pale Moon ser ut som Firefox, men støtter kun nyere PC-er. Det er en stor fordel, ifølge utviklerne.
Pale Moon ser ut som Firefox, men støtter kun nyere PC-er. Det er en stor fordel, ifølge utviklerne.Vis mer

Pale Moon: Firefox på steroider

Synes du nye Firefox er blitt treg?

Pale Moon er navnet på en nettleser som er basert på Firefox. Den støtter de samme tilleggene, teknologiene, og hvis du har brukt Firefox før, vil du kjenne deg igjen. Garantert.

Men i motsetning til originalen er Pale Moon mer lettkjørt, takket være at utviklerne har tatt bort funksjonalitet som sjelden brukes.

Støtter ikke eldgamle PC-er

Støtte for ActiveX, diverse filtreringsfunksjoner og krasjrapportering er blant tingene som er fjernet, og dette skal føre til både bedre sikkerhet, stabilitet og økt hastighet, ifølge Moonchild Production, som har laget nettleseren.

Pale Moon oppfører seg svært likt originalen Firefox. Her fra høyreklikk på oppgavelinjen.
Pale Moon oppfører seg svært likt originalen Firefox. Her fra høyreklikk på oppgavelinjen. Vis mer


Dessuten: Firefox blir kompilert med tanke på bredest mulig kompatibilitet med alt som kan krype og gå av prosessorer og arkitekturer. Det er ikke Pale Moon, som i langt større grad drar nytte av funksjonalitet som ligger i moderne systemer. Det er for eksempel et krav om at prosessoren støtter SSE2-instruksjoner (Intel Pentium 4/Athlon 64 eller nyere).

Ved å fjerne støtte for gamle systemer vil man oppleve enorme ytelsesforbedringer i mange situasjoner, inntil 230%, skal vi tro selskapets egne uttalelser.

Standard startside i Pale Moon har samlet noen nyttige og velbrukte lenker.
Standard startside i Pale Moon har samlet noen nyttige og velbrukte lenker. Vis mer


Rask

Vi har prøvd Pale Moon, som nylig kom i versjon 7.0 (basert på Firefox 7). Vi kan skrive under på at den oppleves som rask, men har ikke gjort reelle ytelsessammenligninger. Nettleseren fungerer i Windows 2000 og nyere, vel og merke hvis PC-en din har en prosessor som støttes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fortsatt nysgjerrig? Da kan du lese mer om nettleseren og laste den ned fra Palemoon.org.