Paint Shop Pro 7

Jasc Software er klar med sjuende versjon av deres populære bildebehandlingsprogram. Du kan nå laste ned programmet, og vi har tatt en titt på det.

Paint Shop Pro har lenge vært grafikkprogrammet for brukere med Photoshop-fobi. Jasc Software har alltid vært raske med å utvikle funksjoner som den betydelig tyngre og mer kompliserte Photoshop har, og gjøre dem enklere.

Det er tydelig at utviklerne av Paint Shop Pro har bestemt seg for å satse på mindre erfarne brukere denne gangen. Vi har oppdaget flere nyttige funksjoner som gjør behandlingen av vanlige, innskannede fotografier enklere, og de fungerer svært bra. Her er oversikten over nyheter i denne versjonen:

Paint Shop Pro 7

 • Forbedret bildebehandling: Flere kraftige verktøy som kontrastutjevning, forbedring av farge og skarphet er nå tatt med. Med noen enkle klikk er det mulig å drastisk forbedre kvaliteten på bildene dine. Bildene blir både klarere og skarpere. Er ikke de automatiske funksjonene nok, kan det meste finjusteres manuelt med funksjoner som Manual Color Correction og Histogram Adjustment.

 • Hvis du har et bilde av dårlig kvalitet, er det mer du kan gjøre enn bare justere farge og kontrast. Verktøy som JPEG Artifact Removal og Moiré Pattern Removal renser bildet for uønskede mønstre eller skader.

 • Clarify-funksjonen forsterker bildet og gjør det skarpere på en mye bedre måte enn vanlig Sharpen-funksjon.

 • Flere nye effekter er blitt tatt med, som for eksempel Aged Newspaper eller Colored Foil.

 • Mange av tegneverktøyene er også blitt forbedret, blant annet vektorgrafikk-fuksjonaliteten.

 • Brukergrensesnittet er blitt enklere og ryddigere.

 • Det er blitt enklere å håndtere og organisere filer og en autosave-funksjon er nå tatt med for å ta vare på data hvis datamaskinen krasjer.
 • Paint Shop Pro 7

  Dette er bare en kort oversikt over nyhetene i PSP 7. Vi behandlet noen bilder med programmet, og kan konkludere med at de nye funksjonene er imponerende. Spesielt gjelder det de automatiske funksjonene som forbedrer kvaliteten på bildene – det er ikke tvil om at tre-fire kan gjøre et grått og kjedelig bilde mye penere.

  Du kan laste ned PSP7 fra denne adressen. Programmet er på 33 MB (animasjonsprogrammet Animation Shop 3 er inkludert), og det er gratis å bruke i 30 dager. Etter det må du kjøpe en lisens som koster 99 dollar, altså ca. 910 kroner.