Paint Shop Pro 6 utfordrer Photoshop

Paint Shop Pro utfordrer alle sine konkurrenter med versjon 6. Vi har testet den nye versjonen av dette populære programmet, og er imponert over mulighetene det gir til utviklere av avansert webgrafikk og enkle trykksaker.

Her er det bare å slippe fantasien løs. Dette er et avansert lagdelt bilde, hvor teksten er lagt inn som vektorgrafikk, og du kan trekke og dra og rotere, og til og med endre utseende på enkeltbokstaver.
Her er det bare å slippe fantasien løs. Dette er et avansert lagdelt bilde, hvor teksten er lagt inn som vektorgrafikk, og du kan trekke og dra og rotere, og til og med endre utseende på enkeltbokstaver. Vis mer

Vi har testet Paint Shop Pro 6 (PSP 6) for to bruksområder: Utvikling av grafikk til bruk enten på webben eller til presentasjoner slik som PowerPoint, samt grafisk produksjon av alt fra utskrift av feriebildene på blekkskriveren til grafisk produksjon for enkle trykksaker.

PSP 6 leveres også med Animation Shop 2 som er et middels avansert program for produksjon av GIF-animasjoner, og som har god integrasjon med PSP 6.

PSP har vært et svært populært program gjennom en årrekke, og har nådd ut til mange brukere ved distribusjon som shareware over BBS og Internett. Ettersom mange profesjonelle webdesignere har begynt i det små, har PSP klart å etablere seg som det foretrukne grafikkprogrammet blant svært mange brukere over hele verden.

Lenge har PSP vært lillebroren til markedets ledende program, Adobe Photoshop, men med innføringen av lagfunksjoner i versjon 5 og nå enda flere nyttige funksjoner i versjon 6, er det klart at utviklerne av PSP, Jasc Software Inc., tar opp konkurransen.

Seriøs konkurrent til Photoshop!

Jasc har skrudd opp prisen med noen dollar, men programmet koster fortsatt ikke mer enn ca. US$100 (ca. 790) hvis du laster det ned over Internett. Og det er fantastisk rimelig for en så omfattende programpakke. For PSP 6 er nemlig godt nok til å være en knivskarp konkurrent til Adobe Photoshop for svært mange brukere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nemlig slik at mens Adobe Photoshop har mer avansert fargebehandling, har PSP 6 mange viktige funksjoner som Photoshop enten mangler eller som er dårlig løst: Effektiv skjermkopiering, mange enkle og brukervennlige funksjoner (du kan for eksempel opprette nye bilder direkte fra informasjonen på klippebordet – en funksjon som undertegnede bruker mange ganger daglig), lekre muligheter med "tube", avanserte funksjoner for innsetting av tekst og integrasjon med et godt program for produksjon av GIF-animasjoner.

Hvorvidt PSP 6 er programmet som passer best for deg, er derfor et spørsmål om behov. Men er du usikker, og synes at pris på slike produkter er veldig viktig, er det gode muligheter for at du vil klare deg utmerket godt med PSP 6 i stedet for Adobe Photoshop. Og med PSP 6 har du en fordel: programmet kan testes gratis i 30 dager – fullverdig versjon kan lastes ned fra Jascs webtjeneste (14 MB).

NESTE: Les hvilke muligheter du har i PSP 6

Detaljer om både Paint Shop Pro 6 og Animation Shop 2.
Nyhetene da versjon 5 kom i fjor
Her finner du Jascs hjemmeside og lenker til testversjoner som kan lastes ned.