Packard Bell Spirit 9500

Det finnes PCer som virkelig skiller seg ut når det gjelder utseende. Vi har testet en elegant luksus-hjemmePC fra Packard Bell, med flatskjerm og kompakt kabinett.

Packard Bell Spirit 9500
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Den ideelle PCen består bare av skjermflaten, tastatur, mus og en CD/DVD-spiller. Men de fleste PCene er fremdeles store bokser, med støyende vifter koblet til klumpete skjermer som også fungerer som ovn. Packard Bell har designet en PC som bryter kraftig med denne tradisjonen - Spirit.

LES OGSÅ:

Hva pakken inneholder

Maskinen består av et smalt lite kabinett som normalt plasseres på høykant. Størrelsen er omtrent som to telefonkataloger, og utformingen minner faktisk om to bøker.

Skjermen er en 15-tommers flatskjerm som kan justeres både vertikalt og horisontalt. Den kobles til PCen med en fastmontert ledning med spesialplugg. Det er også tre USB-kontakter i foten, en inngang og to utganger. Dermed kan den fungere som HUB.

Tastatur og mus er også i samme farge og utførelse som systemenheten, og kobles til de vanlige portene bak på denne. Det hadde vært enda mer praktisk og elegant med USB-utgaver som ble koblet rett i skjermen.

Det følger også med to flate høyttalere, som matcher designet.

Håndboken er skrevet for ikke-tekniske brukere, og er rikt illustrert. Denne tar for seg både installasjon, bruk og problemløsning, og er nærmest eksemplarisk. Det er de færreste PC-leverandører som tilbyr noe i nærheten av dette.

Programvare

Packard Bell leverer alltid med et stort utvalg av programvare, og denne maskinen er ikke noe unntak. I tillegg er alt ferdig installert, slik at maskinen er klar til bruk når du har slått den på.

For "seriøs" bruk finner du Microsoft Works, Word og Photo Editor og Print Artist 4.

Oppsalgsverket som tilbys er Microsoft Encarta, og spillene er Alpha Centauri, Caesar 3 og Egyp 1156 f. Kr.

Desstuen følger det en mengde verktøyprogrammer, Internettprogrammer og annet nyttig stoff.

Denne maskinen er utstyrt med DVD-spiller, og filmen Lethal Weapon 4 følger også med i pakken.

Vår mening

Det som er det mest slående med maskinen er det elegante utseende og brukervennligheten. Ytelsen er svært god for en hjemmePC, selv om det finnes andre PCer med samme prosessor som er et lite hakk raskere.

Skjermen er meget behagelig og skarp, som forventet av en moderne LCD-skjerm. Det eneste negative med denne type skjermer er at de er mye dyrere enn tilsvarende med billedrør.

Høyttalerne er flate og elegante, og passer fint inn i designet. Dessverre er ikke lyden mye å skryte av. Kadde det vært en basshøytaler (subwoofer) i tillegg, hadde det hjulpet mye. Dette går det selvfølgelig an å kjøpe, men det blir ekstrautstyr fra en annen leverandør.

Systemenheten er kompakt og elegant, og er lett å plassere. Vi er tilfreds med utvidelsesmulighetene for ekstrakort, med to ledige PCI-plasser, men det er ikke plass til ekstra lagringsenheter. Hvis du noen gang skulle ha behov for dette, og har behov for en ekstra harddisk eller CD-brenner, er den beste muligheten å montere et SCSI eller FireWire-kort i PCen, og koble til eksterne enheter. Dette er teknisk sett ingen dårlig løsning, snarere tvert i mot. Men den blir dyrere enn å montere en intern EIDE-brenner og systemet blir ikke lenger så kompakt og
elegant.

Systemenheten kunne gjerne vært enda mer stillegående. Den bråker ikke mer enn en vanlig PC, men muligens virker støyen høyere siden kabinettet er så mye mindre.

Et annet alternativ for CD-brenning er å koble til en USB-brenner. Dette fungerer helt glimrende til hjemmebruk.

Det er praktisk at tilkoblinger for USB og høyttalere/mikrofon er plassert på forsiden av kabinettet. At det i tillegg er en volumkontrollen med god, gammeldags knapp er også en fordel.

Er du ute etter en spesielt elegant PC, som er behagelig i bruk og har resurser til det meste, er den maskinen et glimrende valg.

Den er slett ikke den billigste maskinen på markedet, men noen verdsetter utseende og design mer enn andre.

Du ken lese mer om PCen i vår tekniske omtale