Packard Bell satser på bærbart

Packard Bell vil bli mer synlige på det markdet for bærbare PCer, og satser nå tungt i det fortsatt voksende markedet. To nye modeller har spesifikasjoner som vi vanligvis finner i helt andre prisklasser.

Niels Bjørling er administrerende direktør i Packard Bell Norden.
Niels Bjørling er administrerende direktør i Packard Bell Norden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to modellene, som har fått betegnelsene iGo 3000 og iGo 6000, har et høyt utstyrsnivå, og vil få prislapper som ligger så mye som 20-30% under i pris i forhold til hva du til nå har måttet betale for tilsvarende løsninger. Modellene inngår i iGo-serien, der modellene iGo 2000 og iGo 5000 allerede er på markedet.

Designmessig kan de to nye modellene minne ganske mye om iBook fra Apple, med sine avrundede kanter. Innpakningen er i sølvfarget plast. Og akkurat dette har Packard Bell jobbet mye med, skal vi tro Niels Bjørling, administrende direktør i Packard Bell Norden.

- En bærbar PC synes, i likhet med mobiltelefoner og MP3-spillere, og blir en slags forlengelse av din egen personlighet. Designet har mye å si for svært mange, men her er det også snakk om kraftige maskiner, forklarer Bjørling til DinSide Data.

- I Packard Bell setter vi nå fokus på ytelse, spill og underholdning, både på de bærbare og stasjonære PCene. Der har vi en målsetning om å være ledende, legger han til.

iGo 3000 med Mobile Athlon-prosessor

image: Packard Bell satser på bærbart

iGo 3000 er den rimeligste av de to nyhetene, og vil være utstyrt med Athlon XP Mobile prosessor. I følge Bjørling vil den leveres med 256 MB DDR SDRAM og 30 GB harddisk, og for øvrig ha blant annet både FireWire-tilkobling, 14,1 eller 15,3" skjerm, 3 USB-porter, nettverkskort, modem, CD-brenner og DVD-spiller (combo), TV-utgang samt infrarød port. Grafikken sørger ATI Radeon IGP320M-brikken for, med 32 MB minne. Den skal i følge Bjørling gi langt bedre ytelse enn tidligere grafikkløsninger på Packard Bell-PCer, og gi for eksempel lavere strømbruk ved DVD-avspilling.

Prisene på iGo 3000 vil starte på 13 990 kroner, inkludert mva.

iGo 6000 med Mobile P4-prosessor

image: Packard Bell satser på bærbart

iGo 6000 har det samme utstyret som iGo 6000, men vil være utstyrt med Mobile Intel P4-prosessor (1,7 GHz og raskere). Dessuten vil iGo 6000 ha innebygd støtte for trådløst nettverk (WIFI), og Radeon-grafikkbrikken IGP340M er hakket raskere enn IGP320M som sitter i iGo 3000. iGO 6000 vil i følge Bjørling avgi svært lite støy.

iGo 6000 vil koste fra 15 990 kroner, inkludert mva.

Programvare ferdig installert

PCene vil leveres med Windows XP, Microsoft Word 2002, Microsoft Money 2002, Norton Antivirus 2002 og Zoo Tycoon (spill).

Begge modeller ventes i butikkene her hjemme i slutten av oktober.

Vi tester

Vi har allerede bestilt inn to eksemplarer til test, som vil inngå i vår løpende test av bærbare PCer. Vi har for tiden inne tre andre modeller fra Dell, Zepto og Fujitsu-Siemens på testbenken, disse vil du kunne lese mer om på DinSide så snart de er ferdig testet.

Gå til DinSides test av bærbare PCer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!