Packard Bell på hjemmebane

Har du nok apparater i stua? Hvis ikke, vil Packard Bell svært gjerne bidra med flere nye løsninger. Nye produkter er lansert både for underholdning, jobb og spill.

I Norge er Packard Bell kjent for PCer spesielt tilpasset hjemmebruk. Men dette merkenavnet har en lang forhistorie som produsent av utmerkede radio og TV-apparater i USA. I dag er ringen i ferd med å sluttes, nå lanseres nye apparater som bygger bro mellom hjemmePC og hjemmeunderholdning.

Stasjonære PCer

Det er to modellserier som gjelder: ixtreme og imedia. ixtreme er toppmodellen, mens imedia henvender seg til brukerne som er mer opptatt av pris.


Teknisk innebærer dette at toppmodellen er bygget rundt Athlon 64 eller de mest hårete utgavene av Pentium 4, mens den rimeligere serien er basert på Athlon XP, Celeron eller de mest prisgunstige utgavene av Pentium 4.


Grafikken er også svakere på budsjettmodellen, med bruk av integrert grafikk eller enklere brikker, mens den ekstreme serien satser på kraftigere løsninger fra ATI.

Lagringsenhetene er også større og med kapable på den dyrere serien, med DVD-brennere og store harddisker.

Programvaren er vesentlig mer omfattende enn på de fleste andre merker, og tilbyr løsninger både for hjemmekontor, video, bilder, musikk og spill.


Bærbare PCer

EasyNote heter alle modellene, men de kommer i flere serier, med hver sin bokstav.

F-serien er rimelig og beregnet på studenter og andre med trange budsjetter. Den leveres med Celeron eller Pentium 4 prosessor, 15-tommers skjerm og DVD/CD-RW. Nettverkskort, modem, TV-ut og 4 USB-porter er standard.

G-serien er familiemodellen, med mer vekt på design, trådløst nettverk, kraftigere prosessorer og flere USB og FireWire-porter. Integrert kortleser for digitalkameraer er også på plass.

H-serien er for de krevende brukerne, med grafikk fra nVidia GeForce FX 5100 Go eller Radeon 9700 grafikk. Prosessorene er enten AMD XP-M eller Intel Mobile P4. Her er også kortlesere og flere porter på plass.

R-serien er toppmodellen, et underholdningssenter med skjerm i bredformat, trådløst nett, innebygget TV-tuner og elegant design. Her er det ikke spart på noe når det gjelder ytelse på komponentene.

Bærbar lyd

Fire modeller lanseres, fra en USB-lommevariant med FM-radio, en frekk liten ”marihøne” for den yngre garde, den elegante Audio Dream og den harddiskbaserte Poket [email protected] med kapasitet på opptil 5 GB.[email protected] TV

Dette er en boks som bygger bro mellom mediafilene som ligger på PCen i et annet rom og Tvapparatet i stua. Den kobles til ved hjelp av nettverk, og sender video i de fleste aktuelle formater (DivX, XviD, XiD, ASF, WMV, MPEG 1 og 2) fra PC-en slik at du kan se dem på et vanlig TV-apparat. Man kan også overføre musikk (WMA, MP3, WAV, OGG) og bilder (JPEG, JPG, BMP, PNG) på samme måte, med et enkelt menysystem.

Denne løsningen baserer seg på hjemmenettverk via strømnettet, men du kan også bruke en vanlig nettverkskabel.

Nettverk over strømnettet

Her bruker du strømnettet inne i boligen som bærer av nettverkssignalene. Du plugger enten inn vanlig nettverkskabel mellom enheten som står i kontakten og PCen, eller du kan bruke standard WiFi trådløst nett til f.eks. din bærbare med innebygd nettverk.


Andre enheter

DVD/DivX-spillere, flate TV-skjermer og LCD-skjermer er også på beddingen.


Vi kommer tilbake til tester av disse nyhetene etter hvert som de ankommer. Det skjer først etter ferien, i tiden rundt skolestart.