Packard Bell Multimedia 6450i

Packard Bell leverer PCer for hjemmemarkedet i flere prisklasser. Vi har testet en ny PC i Multimedia-serien, som har Pentium III 450 MHz-prosessor og ISDN-kort som standard.

Packard Bell Multimedia 6450i
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Denne PCen er svært lik 5460-modellen som vi har testet tidligere. Forskjellen er at denne har Pentium III prosessor på 450 MHz, mens den andre hadde en Celeron på 466 MHz. Denne kommer også med ISDN-kort i stedet for modem. Derfor bokstaven "i" i typebetegnelsen.

LES OGSÅ:

Packard Bell satser som forventet på brukervennlighet, fra du åpner emballasjen til alt er på plass. Det første du ser er en stor plansje som viser i 7 enkle trinn hvordan PCen kobles opp. I tillegg er alle kabler fargekodet, slik at det blir nesten umulig å koble feil. Det setter vi pris på.

Utseendet er helt likt PCen vi har testet tidligere, og er ordinært når det gjelder farge og fasong, bortsett fra frontpanelet. Dette er buet både forover og til siden, og gjør at maskinen ikke virker så kantete. Men den tar også litt mer plass i bredden enn strengt nødvendig.

Oppsett og programmer

Alle Packard Bell-maskinene vi har testet har all programvare ferdig installert. Dette er en klar fordel, spesielt for nye brukere, og det er bare å ta maskinen i bruk med det samme.

En grundig innføring på norsk følger med, som tar for seg alle trinn i prosessen når PCen skal tas i bruk. Boken er på over 120 sider, og er rikt illustrert. Den er også skrevet i et forståelig språk, og ikke så preget av stram og teknisk struktur som mange andre bruksanvisninger. Dette ser vi på som en klar fordel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Packard Bell leverer med et stort utvalg programvare, både for seriøs bruk og for underholdning, beregnet for forskjellige aldersgrupper.

For den seriøse bruken, får du med Microsoft Word 2000, Works 4.5, Photo Editor og Printartist 4.

For action og spenning får du med spillene Egypt 1156 BC, Caesar III og Monaco Grand Prix.

Generell nytte heter kategorien som inneholder AND Route '99 kartbok for Europa, Oenologus vinprogram, Photo Express, Video Studio ACDSee for rask visning av grafikk-filer og WinAmp for MP3-avspilling.

Barna blir tilgodesett med Mummitrollet, Tegn og mal med Disney og Kid Desk læreprogram.

I tillegg følger det med Netscape, RealPlayer, SchockWave, Acrobat Reader, QuickTime 3 og andre gratis nytteprogrammer. Alle disse kan lastes ned fra Internett eller følger med andre programmer, men vi ser det som en stor fordel at dette er klargjort på forhånd. Så slipper den uerfarne brukeren både å måtte finne ut av dette selv, og bruke tid på nedlasting.

Alt i alt er utvalget av programmer godt over middels for PCer i denne prisklassen.

Vår mening

Maskinen er skreddersydd for førstegangskjøpere, eller for de som har hatt en eldre avlagt PC fra jobben og vil skaffe seg en moderne allsidig multimedia-PC.

Maskinen er praktisk i bruk, med en USB-kontakt diskret plassert på siden i front. Den er både støysvak og rimelig rask.

DVD-spiller og TV-utgang gjør at bruksområdet i teorien dekker mer enn det en vanlig PC gjør. Men vi hadde noen problemer med Soft-DVD3, programmet for avspilling av DVD. Først ville ingen av de filmene vi hadde for hånden (bl.a. Matrix) spille på grunn av en feilmelding som sa at "maskinvaren ikke støttet Macrovision" (som er en form for kopibeskyttelse). Vi installerte så et annet DVD-avspillerprogram, PowerDVD. Da fungerte avspillingen. Etter at vi hadde slått av maskinen og skulle sjekke dette en gang til sammen med en kollega, virket det også med Soft-DVD3. Det var muligens "benk-skrekken" som var på ferde. Det er nemlig slik at svært mange apparater som ikke virker, plutselig begynner å virke perfekt. Dette skjer alltid når apparatet blir slått på oppe på verkstedbenken, og noen ganger bare det dukker opp en ekspert i rommet.

Vi testet også med en TV koblet til, i tillegg til PC-skjermen. Da fungerer det på TVens premisser, siden bildet på PC-skjermen da blir svært flimrete. Å skifte mellom disse skjermoppløsningen må gjøres på vanlig Windows-vis, via kontrollpanelet eller høyreklikk på skjermbakgrunnen, noe som er litt upraktisk.

Men dette er ikke noe som bare angår Packard Bell-PCer, det er et generelt Windows/PC-problem.

Avspillingen er grei, med noen tendenser til rykking i bildet. For perfekt DVD-avspilling er det fremdeles best med en toppkvalitets DVD-maskin. Men det koster selvsagt mer.

Det er bra med plass til ekstra lagringsenheter, både CD-brenner, tape-backup og ekstra harddisk. Men det er ikke så god plass til ekstra kort internt. Du kan velge mellom 2 ekstra PCI eller ett PCI og ett ISA-kort. Grafikken er integrert på hovedkortet, så her er det lite rom for utskiftning. Men løsningen er mer enn god nok til å dekke både vanlig og middels avansert bruk, og de mest krevende spillerne er heller ikke i målgruppen for denne modellserien.

Ønsker du å vite mer om PCen kan du lese vår tekniske omtale.