Packard Bell Multimedia 5460

Packard Bell har en klar profil. De satser for fullt på hjemmemarkedet. Firmaet leverer modeller i flere prisklasser, og vi har testet en PC i Multimedia-serien, som ligger i mellomsjiktet når det gjelder pris og ytelse.

Packard Bell Multimedia 5460
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Packard Bell satser på brukervennlighet fra du åpner emballasjen til alt er på plass. Det første du ser er en stor plansje som viser i 7 enkle trinn hvordan PCen kobles opp. I tillegg er alle kabler fargekodet, slik at det blir nesten umulig å koble feil. Det setter vi pris på.

LES OGSÅ:

Utseendet er ordinært når det gjelder farge og fasong, bortsett frontpanelet. Dette er buet både forover og til siden, og gjør at maskinen ikke virker så kantete. Men den tar også litt mer plass i bredden enn strengt nødvendig.

Oppsett og programmer

Maskinen vi har testet har all programvare ferdig installert. Dette er normalt løst på en litt annen måte, siden Microsoft krever at brukeren selv taster inn navn og registreringskode. Dette er en bagatell selv for en uerfaren bruker, og når dette er gjort, er maskinen klar til bruk.

Det følger med en grundig innføring på norsk, som tar for seg alle trinn i prosessen når PCen skal tas i bruk. Boken er på over 120 sider og er rikt illustrert. Den er også skrevet i et forståelig språk, og ikke så preget av stram og teknisk struktur som mange andre bruksanvisninger. Dette ser vi på som en klar fordel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det følger også med to forskjellige overganger for tilkobling av modemet til telefonkontakten, både for den gammeldagse kontakten med tre hull og for den moderne lille plastpluggen. Begge overgangene har to kontakter, som gjør det mulig å koble til telefonen samtidig som modemet, en detalj som ofte glemmes av andre leverandører.

Det følger med et stort utvalg programvare, både for seriøs bruk og for underholdning, beregnet for forskjellige aldersgrupper.

For den seriøse bruken får du med Microsoft Word 2000, Works 4.5, Photo Editor og Printartist 4.

For action og spenning får du med spillene Egypt 1156 BC, Caesar III og Monaco Grand Prix.

Generell nytte heter kategorien som inneholder AND Route '99 kartbok for Europa, Oenologus vinprogram, Photo Express, Video Studio ACDSee for rask visning av grafikk-filer og WinAmp for MP3-avspilling.

Barna blir tilgodesett med Mummitrollet, Tegn og mal med Disney og Kid Desk læreprogram.

Gratis tilknytning til Internett (bortsett fra tellerskrittene, selvfølgelig) er også inkludert.

Vår mening

Maskinen er skreddersydd for førstegangskjøpere, eller for de som har hatt en eldre, avlagt PC fra jobben og vil skaffe seg en moderne allsidig multimedia-PC.

Packard Bell Multimedia 5460

Maskinen er praktisk i bruk, blant annet er den ene USB-kontakten diskret plassert på siden av fronten. Den er både støysvak og rimelig rask. DVD-spiller og TV-utgang gjør at bruksområdet dekker mer enn det en vanlig PC gjør.

Det er også rikelig med plass til ekstra lagringsenheter, som for eksempel CD-brenner, men ikke så god plass til ekstra PCI-kort. Grafikken er integrert på hovedkortet, så her er det lite rom for utskiftning. Men løsningen er mer enn god nok til å dekke vanlig og middels avansert bruk, og de mest krevende spillerne er heller ikke i målgruppen for denne modellserien.

Packard Bell Multimedia 5460


Tastaturet er av Multimedia-typen, med egne taster for en rekke ofte brukte funksjoner. Dette er en klar trend blant de ledende produsentene av hjemmePCer. Vi synes dette er en glimrende idé, det kan jo ikke bli enklere enn å trykke på en knapp!

Vi vil absolutt anbefale denne maskinen for hjemmebruk. Den har et gjennomført konsept når det gjelder brukervennlighet, den er mer enn rask nok for allsidig hjemmebruk og kan dessuten både utvides og oppgraderes.

Ønsker du å vite mer om PCen kan du lese vår tekniske omtale.