Packard Bell Multimedia 5460 - teknisk omtale

Packard Bell Multimedia 5460
- teknisk omtale

  Maskinen er utstyrt med en Celeron 466 og det er installert 64 MB minne. Det er to kontakter for SDRAM minnemoduler og bare den ene er i bruk. Harddisken er en Quantum Fireball CX på 9,5 MB og støtter UDMA/66. CDer leses med en DVD-ROM-leser pioneer DVD-113, grafikken er integrert på hovedkortet og leveres av brikken fra 3dfx Voodoo3 2000 med 8 MB minne og TV-utgang. Lyden er integrert på hovedkortet og er basert på SoundBlaster Audio PCI.

  Skjermen er en 17-tommer som måler 40,2 cm diagonalt. Maksimal anbefalt oppløsning er 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,27 mm. Skjermen karakteriserer vi som meget god.

  Høyttalerne er laget for å henge på siden av skjermen. Det er to smale spor på siden og to flate metallkroker på høyttalerne. Både montering og demontering er enkelt. Lydkvaliteten er kurant til multimedia, men bass blir alltid mangelvare hos små høyttalere.

  Tilkobling

  Disse består av en serieport, en parallellport, en USB bak og en foran på siden, spillekontroll/MIDI (krever overgangsledning), skjermutgang og både S-video og phonoplugg for tilkobling til TV.

  Ellers finner vi tilkobling til telefonkontakt og minijacker for tilkobling til høyttalere, mikrofon og linjesignal.

  Utbyggingsmuligheter

  Maskinen åpnes ved å trekke av fronten, og skru ut skruene som fester sidepanelet og frontdetaljen.

  Det er god plass for ekstra lagringsenheter inne i maskinen, men bare to ledige kortplasser.

  Det er to plasser til minne og den ene av disse er ledig.

  Grafikkdelen er integrert på hovedkortet, med egen vifte over grafikkbrikken. Å bytte ut skjermkortet er derfor ikke mulig.

  Maskinen er bygget etter ATX-standarden, slik at det er fullt mulig å bytte ut hovedkort en gang i fremtiden.