Packard Bell EasyNote X
Packard Bell EasyNote XVis mer

Packard Bell lanserer nye bærbare PC-er

Stikkord: Photoshop og lang batterilevetid.

PC-produsenten Packard Bell lever litt i skyggen av de virkelig store aktørene i markedet, men det Acer-eide selskapet har gjort flere grep det siste året for å tiltrekke seg brukere som er opptatt av at ting skal være enkelt og ha en god design.

Design er imidlertid noe "alle" har fokus på for tiden, så for å tekkes kjøperne har selskapet blant annet lagt ved fullversjonen av Photoshop Elements 7 eller 8 gratis i alle sine nye modeller. Dette er et program som koster rundt 1000 kroner separat.

9 timer batterilevetid

I løpet av sommeren oppdateres EasyNote-serien med modellene Butterfly S og EasyNote X. Førstnevnte er den tynneste og letteste modellen fra Packard Bell noensinne (19 mm og 1,75 kg).

Packard Bell lanserer nye bærbare PC-er


Easynote Butterfly S

Skjermen måler fra 13,3 tommer, og prosessoren er fra den strømgjerrige ULV-serien fra Intel. Det skal gi bortimot 9 timer batterilevetid. Norske priser er ikke kjent ennå, men veiledende pris i Europa vil starte på 599¤, rundt 5000 kroner.

EasyNote X har et litt annet fokus. Her er det først og fremst multimedia og produktivitet som er i fokus, med Core i5/i7-prosessor, Blu-ray og stor harddisk (inntil 640 GB). Den har også fått en svær, bakbelyst pekeplate:

 Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Easynote X

Artikkelen fortsetter under annonsen

Modellen kommer med 14 eller 15,6" skjerm, og er også utstyrt med HDMI-utgang for enkel tilkobling til HDTV. Batterilevetiden skal fortsatt være god, inntil 8 timer ved normal bruk, og prisene starter på 649¤ eller rundt 5500 kroner.

Tre nye minibærbare

Packard Bell lanserer også tre nye netbooks (minibærbare). dot s er en modell med 10-tommer skjerm, Intel Atom-prosessor, 1 GB minne, 250 GB harddisk og et 6-cellers batteri som skal sørge for inntil 8 timers levetid.

Packard Bell lanserer nye bærbare PC-er


dot s

Prisen starter på 329¤ eller rundt 2500 kroner.

dot a og u er begge utstyrt med 11,6-tommers skjerm med høy oppløsning (720P). På utsiden er disse to modellene identiske, men a er utstyrt med AMD-prosessor og ATI HD 4225-grafikk, mens sistnevnte er utstyrt med en litt dyrere Intel Core-prosessor og Intel HD-grafikk. Batterilevetiden er også her inntil 8 timer på begge, og hvis man vil kan man få maskinene levert med 640 GB harddisk.

Packard Bell lanserer nye bærbare PC-er


dot a og u

Prisen på dot a starter på 399¤ (3200 kroner) og dot u starter på 449¤ (3600 kroner).

Alle PC-ene kommer på markedet i løpet av sommeren, og flere av dem fås i forskjellige farger. DinSide Data kommer tilbake med mer informasjon når vi får maskinene på testbenken.

Les også: Sony Vaio-modellene kommer i sommer. Her er detaljene