(Klikk på bildet for større utgave)
(Klikk på bildet for større utgave)Vis mer

Packard Bell lanserer EasyNote E3

DVD-brennere begynner nå å blir rimelige, også for bærbare PCer. Det merkes på prislappen til EasyNote E3 fra Packard Bell.

EasyNote E3 har ingenting med den pågående E3-spillmessen i Los Angeles å gjøre; det er derimot navnet på en nye design-PCen fra Packard Bell. Maskinen er i følge selskapet kompakt, har et lekkert design, og vekten oppgis til i underkant av 3 kg. Prosessoren er en mobil utgave av AMD Athlon XP, og maskinen leveres med minst 256 MB minne. Den skal kunne leveres i forskjellige konfigurasjoner, den rimeligste har XP1600+ prosessor, og får en prislapp på 9.995 kroner - mva inkludert.

Og selv den aller billigste maskinen blir utstyrt med en kombinert DVD-leser/DVD-brenner (DVD-RW)/CD-brenner. Den blir også utstyrt med FireWire-port og programvare for videoredigering. Det er første gang vi ser en bærbar PC med DVD-brenner i denne prisklassen.

Design er viktig

Niels Bjørling er sjef i NEC Computers Norden, som selger Packard Bell i Norge. Vis mer


- DVD-brennere er nå standard på en rekke modeller. Da kan brukerne enkelt brenne DVD-plater med egne videoer eller lagre langt mer informasjon enn man kunne på en CD, sier skandinaviasjefen i NEC Computers, Niels Bjørling, i en kommentar. - Og skal maskinen først stå framme må den være lekker å se på, så de bærbare design-PCene er nå på full fart inn i norske hjem, fortsetter han.

PCen er utstyrt med en 15" TFT-skjerm, og diskettstasjonen er byttet ut til fordel for en minnekortleser. Denne leser flere formater, deriblant SD/MMC, SmartMedia og MemoryStick. Dette gjør det lettere å overføre filer f. eks fra digitale kamera og MP3-spillere.


For øvrig har EasyNote E3 hele 4 USB 2.0-porter, samt TV-utgang. Med det medfølgende DVD-avspillingsprogrammet kan du dermed vise DVD-filmer på TV.

DinSide Data har allerede bestilt et eksemplar til test.

Her finner du vår store test av bærbare PCer