Packard Bell lanserer designer-PC

Nye fasonger på PCene vil vi se mer til i tiden fremover. Den tradisjonelle kasseformen er på vikende front, og mange brukere er klare for alternative designløsninger. Med brukervennlige løsninger i tillegg til design, satser Packard Bell på å vinne innpass hos nye brukergrupper.

Det er grenser for hvor brukervennlig en Windows-PC kan bli. Dessuten vil dette selvfølgelig variere med brukerne. Noen har både lett for og liker å sette seg inn i tekniske ting, andre skyr det som pesten.

Likevel er det en del åpenbare problemer som kan løses, som gjør at PCen blir både mer fleksibel og letter å tilpasse til nye bruksområder. Her har Packard Bell lagt ned en del kreativt arbeide i sitt nye produkt.

Le Div@

Denne maskinen er det siste skuddet på stammen fra Packard Bell. Den er foreløpig bare tilgjengelig i begrenset omfang i Japan og vil bli lansert i Norge i løpet av våren.

Det er ingen ting som minner om iMac ved denne maskinen, designet tenderer mer i retning av Bang og Olufsen sine apparater. Det er vel også de samme brukerne som er målgruppen, siden denne maskinen vil ha et forholdsvis høyt prisnivå

Packard Bell lanserer designer-PC
Packard Bell lanserer designer-PC

I korthet er maskinen integrert i LCD-skjermen, mens tastatur, mus og alternativ betjening er trådløs. Fra den eksterne strømforsyningen går det en eneste ledning opp til skjermen. Denne ledningen kan også formidle tilknytning til Internett ved at ledningen fra telefonkontakten kobles direkte til strømforsyningen.

Maskinen er både elegant, nett og svært støysvak. Den inneholder rimelig kraftige komponenter, typisk i det øvre mellomsjiktet. Eksemplaret som ble vist hadde en 15-tommers LCD, Pentium III på 600 MHz, 128 MB minne, 12 GB harddisk, DVD-ROM, USB, IEEE 1394 (FireWire) og integrert 56 modem. Det er også to plasser for PC-kort (PCMCIA).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trådløs brukervennlighet

Packard Bell leverer alle sine PCer med en omfattende programpakke som er installert på forhånd. Denne dekker de fleste bruksområder for en hjemmePC, og gjør at maskinen er klar til bruk med det samme.

Le Div@ sin trådløse betjening gjør den enda mer praktisk i bruk, siden det ikke er nødvendig å sitte rett foran skjermen for å styre PCen. Dette er spesielt praktisk når PCen skal spille DVD-filmer eller brukes til andre fellesaktiviteter.

Den spesielle betjeningspad'en har både en styreflate (som mange bærbar PCer) og spesialtaster for viktige funksjoner. Du kan også bruke den trådløse musen samtidig, hvis det er ønskelig.

Den trådløse kommunikasjonen foregår ved radiobølger, som gjør at det ikke er nødvendig å peke direkte på PCen for å "treffe".

Tilpasset design

Både tastaturet, betjeningspad'en og panelet rundt skjermen kan få et annet utseende. Dekslene kan enten skrus av eller du løsner noen klips, og du kan montere sjablonger med forskjellige mønstre som følger med.

Ønsker du en helt personlig maskin, kan du montere en sjablong med egne bilder, tapeter eller hva du måtte ønske…

Vi liker den

Personlig har vi sans for denne typen maskiner, og gleder oss til at dette konseptet tas enda lenger. Når ikke-bevegelige lagringsenheter overtar, og skjermen også blir en trådløs web-pad, som lades automatisk når den står i stativet, da blir vi helt fornøyd.