Fav4.org er en svært delikat startside der du kan plukke ut 4 snarveier.
Fav4.org er en svært delikat startside der du kan plukke ut 4 snarveier.Vis mer

På tide å bytte startside?

Har du en startside av gammel vane, er det kanskje på tid å bytte den.

Hva åpenbarer seg når du starter nettleseren? Muligens har du DinSide som startside (i så fall kan du bare trykke "back" med en gang), kanskje har du Google, en blank side, en portal, VG eller hva det måtte være.

Det finnes flere nettstider som er laget primært for å brukes som startside i nettleseren din. Her er noen godbiter:

Fav4.org

Fav4 (avbildet på toppen) er en veldig ren og pen nettside med fire ikoner som du selv kan skreddersy. Beklageligvis får du ikke fritt valg til nettsider, men må velge blant flere populære tjenester som Google, Flickr, Twitter, Facebook, Gmail, IMDb, YouTube etc. (mange å velge blant, altså). Dette huskes via en cookie, så du trenger ikke å logge inn for å hente opp dine favoritter (men du må da konfigurere det på alle maskinene du bruker).

Symbaloo

Synes du det blir for lite med 4 knapper? Symbaloo tilbyr deg en hel drøss, og her kan du velge akkurat hvilke bokmerker du vil. I tillegg finnes det et godt utvalg av smarte ting som notisblokk, værinformasjon, RSS-feeder, predefinerte søkemotorer, radiostasjoner og Gud vet hva. Registrerer du deg er det bare å logge inn fra hvilken som helst maskin og få opp den samme siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik ser det ut:

På tide å bytte startside?


Start.io er litt enklere, med tekstlenker som peker til nettsider og ikke noe mer mikkmakk.

iGoogle

Den personifiserte utgaven av Google, der du kan legge til en drøss av paneler; det være seg RSS-strømmer, spill, værmelding, Gmail-innboks, Facebook-oppdateringer og så videre. Lar seg også skreddersy med temaer hvis du synes Google-hvitt er kjedelig.

På tide å bytte startside?


Lignende tjenester er også Netvibes og Pageflakes.

Feedly

Undertegnedes favoritt - Feedly ligger som et skall oppå Google Reader og tilbyr massevis av ekstra funksjonalitet. Sjekk ut vår artikkel om Feedly for det du trenger av informasjon.

Alltop

En formidabel samling av RSS-strømmer i et hav av kategorier. Under ser du for eksempel noen av kategoriene samlet under "Tech"-paraplyen, og for hver av dem finner du noen dusin nettsteders 10 siste saker.

På tide å bytte startside?


Speed Dial

Opera var først ute med Speed Dial-konseptet, der dine mest brukte nettsider til en hver tid legges i en 3x3-matrise. Dette har senere blitt adoptert av Safari og Chrome, og selvsagt har opptil flere laget Firefox-utvidelser for å oppnå samme funksjonalitet, som...ehm...Speed Dial.

Startside

Hvilken foretrekker du? (Avsluttet)
iGoogle(27%)
about:blank(25%)
Speed Dial(18%)
Symbaloo(8%)
Fav4.org(6%)
Netvibes(6%)
Tilfeldig!(4%)
Start.io(3%)
Feedly(1%)
Alltop(1%)
Pageflakes(1%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En tilfeldig startside

Liker du å ta sjanser kan du også sette opp nettleseren til å plukke en tilfeldig startside hver dag. Les mer i denne artikkelen: Ny startside hver dag

about:blank

Tomt. Angi about:blank som startside i nettleseren, så dukker det ikke opp noe som helst. Det sparer deg litt tid når nettleseren (eller en ny fane) åpnes.

Hva bruker du som startside? Tips gjerne DinSides lesere i debattfeltet under artikkelen.

Les også: De 25 beste nettjenestene