Oxelon - hyperrask filkonvertering

Video og lyd kommer ikke alltid i passende formater.

Formater og standarder er det mange av, og det er ikke alle som passer i alle sammenhenger. Spesielt i lyd- og bilde-sammenheng er det en jungel av formater som ikke kan håndteres av alle programmer. Da kan du ikke spille filen, eller du ser ikke bildet, hører ikke lyd eller visningen blir helt feil.

Heldigvis finnes det programmer som kan konvertere mellom formater. Mange av disse er imidlertid trege, men andre er forbausende kvikke.

Et av de kvikkere er Oxelon, som både støtter en rekke formater og kan gjøre mye på en gang.

Konvertering og konvertering

Mange bruker filkonverteringsprogrammer for å pakke inn nedlastede filmer og undertekster i greie pakker som kan spilles av fra PC eller en eller annen nettverksboks. Det er ikke dette Oxelon tar seg av.

Mange ganger trenger du filer i et mer kompakt format for avspilling på mobile enheter, for distribusjon, opplastning, for kompatibilitet med program for redigering osv. Det kan også være aktuelt å bare hente ut lyden fra videoer, konsertopptak f.eks. kan være fint å ha som lyd i den bærbare spilleren.

Oxelon

Programmet er ikke stort, det er på litt over 3 MByte og plugins tar 1,3 MByte, altså raskt å laste ned. Installasjon er rett fram uten dikkedarier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programmet har et lite vindu med innstillinger øverst, så en liste over filer til konvertering.

Oxelon - hyperrask filkonvertering


Du velger formatet du vil ha den nye filen i og justerer eventuelle parametre. Krysser du av Show All får du opp alle parametre, noe som kan føre til totalt ubrukelige resultater. Lar du den være ukrysset får du bare opp relevante parametre for det formatet du har valgt.

Du kan enten velge filer ved å klikke Add Files og manøvrere deg gjennom filmappene på maskinen, eller du kan dra og slippe filer rett inn i listen.

Du kan også høyreklikke på filer og velge fra kontekstmenyen å konvertere til bare lyd eller video med lyd.

Vi konverterte 11 små og mellomstore filer på 4:49, de samme filene til MP4 tok 3:51 - altså 3 minutter og 51 sekunder.

Programmet kan jobbe med mange filer på en gang, du velger selv hvor mange.

Oxelon - hyperrask filkonvertering


En annen stor fordel når du vil ha jobben unnagjort er at programmet utnytter alle prosessorkjernene i maskinen, og tar godt for seg av resurser. Hvis du vil gjøre noe annet mens maskinen kverner, så gjør noe helt annet. Maskinen er ikke særlig brukbar mens programmet jobber på sitt mest intense.

[Ugjyldig objekt (359663


Konklusjon

Programmet er raskt, enkelt og fleksibelt til sitt bruk. Du kan redusere størrelsen og justere kvaliteten for raskere opplasting og distribusjon for enkel visning.

Har du kompatibilitetsprogrammer mellom f.eks. opptakere og redigeringsprogrammer kan programmet fikse dette enkelt og greit.

Programmet er gratis og kan lastes ned her.

Der finner du også listene over hvilke formater som støttes, det er en del ...

Flere nyttige gratisprogrammer finner du her.