Overvåkning med iPhone og Skype

Du kan overvåke hus eller eiendeler med svært enkle midler.

Det kan være både gode og andre grunner til å overvåke bolig eller andre steder. Det kan også gjøres på mange måter, med avanserte installsjoner eller svært enkle midler.

Tidligere har vi testet dedikerte løsninger, som både er avanserte og enkle i bruk, men skal du bare ta stikkprøver finnes det løsninger som bruker utstyr du antagelig allerede har.

Vi snakker om en iPhone (eller annen smarttelefon som kan kjøre Skype) og en bærbar eller stasjonær PC med webkamera.

Slik gjør du det:

Du må altså ha 2 apparater som kjører Skype og som viser video. Da må du også ha to forskjellige Skype-konti slik at du kan ringe fra den ene til den andre.

På rommet eller området du skal overvåke plasserer du PC-en eller Mac-en, det mest praktiske er som regel en bærbar. Du laster ned og installerer Skype hvis du ikke allerede har gjort det, og logger på Skype med en ny identitet, med et annet brukernav og passord enn den du vanligvis bruker.

Så søker du etter den andre Skype-kontoen din, og legger til denne i kontaktlisten.

Det som nå kommer er viktig å passe på:

Under Anropsinnstillinger sjekker du rutene for å bare tillate anrop fra "kun personer i kontaktlisten".

"Svar på innkommende anrop automatisk" skal du også krysse av, det samme gjelder "Start video automatisk når jeg er i en samtale"

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Slik virker det:

Når du Skyper til maskinen fra iPhone vil den så automatisk svare på anropet, og starte sending av video fra webkameraet. Dermed ser du på iPhone hva som foregår og kan følge med på hva som skjer i ditt fravær.

Overvåkning med iPhone og Skype


Du kan selvfølgelig også velge å ha linjen åpen for kontinuerlig overvåking, men det kan jo fort koste en del hvis du ikke har fri datatrafikk eller er på et trådløst nett.

Et par tips:

Skype har det med å varsle alt som skjer med forskjellige lyder. Heldigvis kan du slå av de fleste av disse, men for å være helt sikker slår du av lyden helt på PC-en som overvåker.

Lysstyrken på skjermen bør også dempes så mye som mulig for å unngå å vekke oppmerksomhet.