Overvåkende skjermsparer

Er du litt nysgjerrig? Da kommer du til å elske SurveillanceSaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har alle (vel, i det minste har de fleste) en kikker i oss, noe som også er grunnen til at nettsteder som Seher.no har lesere.

For de av dere som har visse prinsipper finnes det likevel alternativer, spesielt når vi kan kamuflere dette som interesse for andre kulturer og en viss interesse for data.

SurveillanceSaver gir deg nemlig levende bilder fra mange hundre webkameraer plassert rundt om i verden - i alt fra kirker, parker, torg, lesesaler, slalombakker og flyplasser.

Skjermspareren hopper med jevne mellomrom til et nytt kamera, og du har heller ikke noen kontroll på hva som vises. Men hallo, det er jo også kun en skjermsparer. Poenget er vel strengt tatt ikke at du skal sitte og se på hva som skjer, selv om det skal innrømmes at det kan være merkelig fasinerende...

image: Overvåkende skjermsparerNok en spennende dag i Mosjøen.

Programmet fungerer også med flere skjermer, og du får da gjerne forskjellig bilde på skjermene.

Noen problemer er det også, programmet er offisielt kun i alfa-versjon og sliter blant annet litt med tilkoblingen til noen kameraer, og da får du kun en sort skjerm. En gang i blant har det også bare sluttet å virke.

Likevel mener vi egentlig at det største problemet er å gå tilbake til arbeidet, det frister som sagt å bare å fortsette å glo.

SurveillanceSaver er i sin ferske tilstand tilgjengelig for Windows og Mac OS, og du laster det altså ned her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!