Overskrivbar DVD – hvilken er raskest?

Vi har testet de siste modellene DVD-RAM, DVD-RW og DVD+RW for å finne ut hvilken av disse drevene som er raskest på skriving og lesing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har testet tre forskjellige representanter for overskrivbar DVD Pioneer DVRA-03 som er en DVD-RW brenner, Panasonic LF-D311SC som er en DVD-RAM brenner og HP dvd-writer dvd100i som er en DVD+RW brenner på testbenken.

Det som er felles er kapasiteten, som er på 4,7 GB.

Overskrivbare media til disse er heller ikke kompatible for skriving, men de kan leses av DVD-spillere.

DVD-RAM skiller seg ut ved å bruke en caddy til platen, men platen kan tas ut for å kunne leses i andre spillere. Den bør da behandles forsiktig.

Hvordan vi testet

Vi brukte vårt egenutviklede testprogram, som vi også bruker til testing av harddisker og CD-brennere, og målte ytelsen ved skriving og lesing av en 4 GB fil. Resultatet fremkommer i en grafisk kurve som beskriver posisjon på platen og skrive/leseytelse-

Skrivehastighet

Her er det ingen tvil om hvilken teknologi som er raskest. DVD+RW er over dobbelt så rask som de to andre!

image: Overskrivbar DVD – hvilken er raskest?

DVD-RAM beveger seg tett oppunder 1 200 KB/sekund, DVD-RW et stykke over, rundt 1 400 KB/sekund. Men DVD+RW ligger jevnt på 3 400 KB/sekund bortsett fra helt i starten.

Lesehastighet

Her er forskjellen enda større, og DVD+RW knuser konkurrentene til støv...

image: Overskrivbar DVD – hvilken er raskest?

Mens DVD-RW og DVD-RAM legger seg pent og pyntelig oppunder 2800KB/sekund, starter DVD+RW friskt på 3 000 KB/sekund, aksellerrer raskt til 4 800 og stiger så jevnt til 10 300 KB/sekund på slutten.

Konklusjon

DVD+RW er overlegent raskest på formattering, på skriving og lesing. Det er også kompatibelt med DVD video, og det er de samme overskrivbare platene som brukes til alle formater og bruksområder, både til datalagring, video på PC og i stasjonære dedikerte DVD-opptakere.

Det er altså ingen tvil om hvilket format som er det overlegent beste!