Overklokking - våre resultater


Overklokking - våre resultater

PCMark05, høyere poengsum er bedre:

Overklokking - våre resultater

Prosessorkraft, verdi i sekunder. Lavere er bedre:

Overklokking - våre resultater

3DMark05, høyere poengsum er bedre:

Overklokking - våre resultater

Spillytelse, verdi i FPS (frames per sekund). Høyere er bedre:

Totalt sett er det altså en anstendig ytelsesøkning. Mest er det å hente - spesielt for ytelse i spill - på å gå fra 1,8 til 2,4 GHz.

Sammendrag

Som du ser er det - i det minste med den rette prosessoren - nokså enkelt å få maskinen til å yte bedre og ganske enkelt få "mer for pengene". Prosessoren vi har brukt her er også i mange tilfeller god for enda mer enn 3,0 GHz. Som nevnt i del en kommer det av at mange prosessorer lages for å klare langt høyere klokkehastigheter, men blir solgt som "dårligere" CPUer for å dekke opp alle prissegmenter i markedet.

Men dette gjelder da ikke bare for prosessorer, også minnemodulene i PCen kan gi en del bedre ytelse. Spesielt merker som også lager langt raskere minnemoduler vil gjerne "dumpe" bedre minnebrikker som billig og ikke så raskt minne. Vår Komplett-PC har "Value Select"-minne fra Corsair, og det gjør oss jo ganske så nysjerrig...

Grafikkortets prosessor og RAM kan også overklokkes - og det nok den delen av overklokkingen som gir best effekt i spill. For dette finnes det dedikerte verktøy (programvare), men vi skal ikke gå mer inn på det her. Dessuten har denne PCen et passivt kjølt grafikkort. Dessverre er det slik at støysvake datamaskiner sjelden er gode overklokkere, men med for eksempel vannkjøling går det fint an å finne en middelvei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom du har lyst til å prøve deg men denne guiden ikke passet for din datamaskin burde du prøve å søke mer informasjon på Internett. Det er mange fora - både på norsk og engelsk - som tar for seg overklokking, og du kan også få god hjelp der dersom du trenger det.
Lykke til!

Klikk her for å komme tilbake