Overføring til PC fra DVD/HD-opptaker

Spørsmål:

Hei,

Jeg har planer om å kjøpe meg en DVD-/harddiskopptaker som erstatning for den gamle VHS-spilleren. I tillegg til de ”normale” bruksområdene ønsker jeg å benytte opptakeren til å digitalisere en rekke gamle VHS-opptak. Så langt, så vel. Siden de gamle VHS-opptakene utgjør veldig mange timer, ønsker jeg å gjemme disse på eksterne harddisker, og ikke på DVD-plater. Tanken min er at etter VHS-opptaket er digitalisert på harddisken på DVD-/harddiskopptakeren, å overføre disse filene via min PC til eksterne harddisker.

Mitt spørsmål blir da:

Har de fleste DVD-/harddiskopptakere tilkoblingsmuligheter som gjør at jeg ved tilkobling til PC-en kan behandle opptakeren som en ekstern disk (dvs. kopiere filer til/fra opptakeren – helst med hastighet som ikke er lavere enn det som gjelder for USB 2.0)? Og i så fall hvilke tilkoblingsmuligheter må opptakeren ha?

Jeg trodde at dette var standard på opptakerne, men etter å ha snakket med personale i flere foretninger som selger slike opptakere fikk jeg beskjed om at opptakerne de hadde ikke hadde mulighet for dette.

Mvh.

PH

PS! Det er ikke et aktuelt alternativ for meg å konvertere VHS-opptakene via TV-kortet på PC-en siden jeg har behov for å benytte PC-en relativt ofte til andre tunge oppgaver som kan komme i konflikt med en slik konvertering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datadoktoren svarer:

Hei,

De aller fleste DVD/HD-opptakere har ingen mulighet for tilgang til harddisken fra PC. Harddiskene i disse maskinene er dessuten ikke lesbare uten videre, pga sære formater.

Den eneste måten å få overført data på med en slik maskin, er å ta opp VHS'ene dine på DVD-plater og så kopiere disse over til f.eks. en ekstern harddisk tilkoblet en PC. Det går ikke så mye senere enn kopiering fra spilleren via USB 2.0 ville ha gjort hvis det var mulig - selvsagt avhengig av DVD-leseren, disken og PCen som styrer det hele.

Et annet alternativ er en KISS 558 som er en HD-opptaker med nettverkstilkobling. Filene med opptakene dine kan da overføres til eller spilles av på en PC. Mer informasjon om dette finner du her. Da vi testet dette for en god stund tilbake var dessverre filoverføringen ganske treg. Det er mulig dette har endret seg, det har kommet mange nye oppdateringer siden den gang.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]