Overfør filer med Snapdrop

Enkel og rask kopiering mellom to enheter – uten at man trenger spesiell programvare.

<strong>ENKELT:</strong> Med Snapdrop trenger du ingen spesiell programvare for å overføre filer mellom to enheter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ENKELT: Med Snapdrop trenger du ingen spesiell programvare for å overføre filer mellom to enheter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å overføre filer fra en enhet til en annen kan gjøres på svært mange måter.

På Mac, iPhone og iPad har Apple prøvd å gjøre dette så enkelt som mulig via Airdrop, der enheter i det samme nettverket dukker opp på Airdrop-siden (OS X) eller Airdrop-menyen (iOS), slik at man enkelt kan overføre filer frem og tilbake.

Dette fungerer dog bare på Mac og iPhone/iPad, og skal vi tro tilbakemeldingene i kommentarfeltet da vi skrev om 11 elegante Mac-triks før jul, er det heller ikke alle som har hatt hell med Apples løsning.

Snapdrop overfører via nettleseren

Tjenesten Snapdrop er basert på åpen kildekode og fungerer som en web-versjon av Apples Airdrop-løsning – helt uten at man trenger å installere noe programvare.

Alt skjer via nettleseren, og man er heller ikke begrenset til Apple-enheter. Så lenge enheten har en nettleser, skal det gå fint å overføre filer både til og fra. Vi klarte i hvert fall fint å overføre filer mellom Mac og Android da vi testet.

Enkel i bruk

Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren på begge enheter til snapdrop.net (eller til yg.gl om du ikke orker å skrive så langt). I tillegg må enhetene være logget på det samme nettverket.

Da vil de dukke opp på hverandres skjermer, og så er det bare å trykke på mottakeren, velge fil og starte overføringen. Siden filoverføringen går direkte mellom enhetene, skal ytelsen være god – de lastes altså ikke opp til en server på nettet først.

LES OGSÅ: Håndér Android-filene med Solid Explorer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!