Overfør Facebook-bildene til Google Foto

Støtte for flere tjenester kommer.

OVERFØR BILDENE: Nå har Facebook gjort det lekende lett å flytte bildene sine over til Google Foto. Foto: Denis Charlet/AFP/NTB Scanpix
OVERFØR BILDENE: Nå har Facebook gjort det lekende lett å flytte bildene sine over til Google Foto. Foto: Denis Charlet/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Som en del av noe som kalles for Data Transfer Project har Facebook laget et verktøy som gjør det mulig å overføre en kopi av bildene og videoene dine til Google Foto.

Den er tilgjengelig globalt for alle med en Facebook- og Google-konto, skriver How To Geek.

Slik gjør du

Du finner verktøyet ved å besøke skrivebordsversjonen av Facebook på din Mac eller Windows-PC.

image: Overfør Facebook-bildene til Google Foto

Trykk på nedover-pilen oppe til høyre, velg Innstillinger og personvern > Innstillinger, og gå til Din Facebook-informasjon. Her velger du Overfør en kopi av bildene eller videoene dine. Når du gjør det, blir du bedt om å taste inn passord.

Så vil du få tilgang til selve verktøyet. Velg mål for å sette i gang med øverføringen. I skrivende stund er det kun mulig å velge Google Foto.

Det neste du må gjøre er å velge hva slags type innhold du vil overføre, enten bilder eller videoer. Det er ikke mulig å overføre begge samtidig.

image: Overfør Facebook-bildene til Google Foto

Når du så trykker på Neste, må du logge deg inn i Google Foto og gi Facebook tillatelse til å gjøre overføringen.

Deretter er det bare å starte overføringen og vente. Det kan ta litt tid avhengig av hvor mange bilder eller videoer som skal overføres. Du vil få et varsel på Facebook og på e-post når det er ferdig.

Data Transfer Project

Ifølge The Verge ble Data Transfer Project etablert i 2018 som et samarbeid mellom Google, Facebook, Microsoft og Twitter for å gå sammen om å lage bedre verktøy for å dele data. Apple ble med på prosjektet i 2019.

Når Facebook vil legge til støtte for andre tjenester i sitt verktøy er uvisst, men de har uttalt at det er planer om det, skriver The Verge.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!