Over 35 nye nettbrett med Intel-prosessor

Nettbrett er greia, Intel sadler opp kraftig.

Nettbrettet fra Samsung har tastatur du kan trekke ut - vips: Bærbar PC! Foto: Samsung
Nettbrettet fra Samsung har tastatur du kan trekke ut - vips: Bærbar PC! Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettbrett og mobile løsninger er satsningsområde nummer en for tiden, særlig for prosessorfabrikantene. Folk kjøper nytt, de bytter ofte, de har mange enheter - mens de tradisjonelle stasjonære og bærbare taper terreng og reduseres til kjedelige nyttegjenstander.

Nøkternt sett er nettbret mer gøy enn nyttig, og mer for å konsumere innhold enn å produsere noe. Ihvertfall foreløpig, for mange ser på nettbrett som potensiell erstatter for PC på hjemmebane, med noen få justeringer blir dette mulig. Da er det snakk om en maskin til nesten hver eneste person, som byttes ut ofte.

Nettbrettet er leketøy og spillmaskin for ungene, oppslagsverk på kjøkkenet og ved TV-sofaen, avis- og bok-erstatter på reise og i godstolen. I neste omgang vil du også kunne bruke nettbrett - sannsynligvis ikke alle, men noen - som fullverdige erstatninger til bærbare eller stasjonære PC-er.

Alt om nettbrett her

Over 35 nye nettbrett med Intel-prosessor


Oak Trail

Den nye prosessoren fra Intel hadde kodenavnet Oak Trail under utviklingen, og er et medlem i Atom-familien med det klingende navnet Z670. Intel har også et omfattende utviklingsprogram, som inkluderer SM35 Express brikkesett og ressurser til utviklere av forskjellige plattformer.

Atom Z670 kjører på 1,5 GHz, med en kjerne og to tråder, har integrert GPU på 400 MHz, 512 KB hurtigminne og en minnekanal for opptil 2 GB DDR2 800. Den er designet for max. 3 watt strømforbruk.

Intel med SSD til halv pris

35 nye produkter

Evolve III, Fujitsu Limited, Lenovo, Motion Computing, Razer, samt Viliv har alle produkter som vil være klare til lansering fra mai og utover.

Atom Z670 gjør disse i stand til å spille av full HD 1080p over HDMI og plattformen har også støtte for Flash.

Brikkesettet støtter USB 2.0 og Intel High-Definition Audio.

Operativsystemer som støttes er Google Chrome, Android, MeeGo, eller Windows.

Xoom: Kan Motorola utfordre iPad?

Cedar Trail

Neste generasjon maskinvare for dette markedet kalles Cedar Trail og vil bli lansert senere i år, med 32 nm produksjonsteknologi med enda høyere ytelse og enda lavere strømforbruk.

Cedar Trail vil ha støtte for BluRay 2.0, HD video over DisplayPort, og teknikker som Intel Wireless Music, Intel Wireless Display, PC Synch og Fast Boot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer