OUYA er en Android-basert spillkonsoll som finansieres via Kickstarter.
OUYA er en Android-basert spillkonsoll som finansieres via Kickstarter.Vis mer

OUYA - Android-basert spillkonsoll

Kickstarter-prosjektet har fått millioner av dollar.

Mens folk flest spiller på mobiltelefon eller på et nettbrett, er det fortsatt mange som sverger til håndkontrollere, sofaen og en stor TV-skjerm. Pr i dag har man da i hovedsak tre spillkonsoller å velge mellom; Xbox 360, Playstation 3 eller Nintendo Wii.

Samleside: Spill

OUYA er et Kickstarter-prosjekt som blir finansiert natt til torsdag norsk tid denne uken. Selskapet bak ba om $950.000, men er nå oppe i ca 7 millioner dollar. Med andre ord er det stor interesse for dette konseptet, og prosjektet er blant de mest innbringende gjennom tidene.

Spillkonsollen OUYA er Android-basert, som betyr at du kan spille Android-spill direkte på storskjermen i stua. Til forskjell fra de nevnte konsollene er det derfor fritt frem for hvem som helst å lage spill, uten å tenke på lisenskostnader eller avtaler med utgivere.

OUYA-konsollen er Android-basert og lar deg derfor spille Android-spill direkte på TV-en.
OUYA-konsollen er Android-basert og lar deg derfor spille Android-spill direkte på TV-en. Vis mer


Selvsagt vil ikke alle spill fungere rett ut av boksen siden mange er beregnet på berøringsskjermer, men skaperne bak OUYA har også utviklerverktøy som vil gjøre det lett å gjøre spillene kompatible med spillkonsollen.

Håndkontrollere med berøringsflate

Håndkontrollerne ser ved første øyekast ut til å by på samme type funksjonalitet som de fra Microsoft og Sony, men har også en berøringsflate på toppen som kan brukes på spill som vil utnytte det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndkontrolleren ser ikke bare pen ut, men har også en berøringsflate på toppen.
Håndkontrolleren ser ikke bare pen ut, men har også en berøringsflate på toppen. Vis mer


Og designen på kontrolleren og boksen ser svært pen ut i våre øyne. Med seg på laget har selskapet Yves Béhar; designeren bak blant annet Jawbone Jambox som høstet en velfortjent femmer på DinSide-terningen i fjor og også fikk prisen for årets mobiltilbehør på Gulltasten.

Det som for mange er ekstra spennende er mulighetene man får til å fikle med denne konsollen. Den er Android-basert, kan rootes uten å bryte garantien og gir derfor brukerne mulighet til å koble til og lage både det ene og det andre.

OUYA har også inngått avtaler blant annet med musikkvideoleverandøren Vevo og spillstreaming-tjenesten OnLive (ITavisen).

Nvidia-prosessor

De tekniske dataene for OUYA er som følger:

  • Nvidia Tegra 3, firekjerners prosessor
  • 1GB RAM
  • 8GB internminne
  • HDMI-utgang (1080p)
  • WiFi, Ethernet, Bluetooth, 1x USB 2.0
  • Håndkontroller med D-pad, to analoge spaker, 8 knapper + systemknapp

Her ser du en presentasjonsvideo:

Vil du backe Kickstarter-prosjektet koster det $99 for en konsoll, $20 for frakt utenfor USA og $30 for en ekstra kontroller. Forventet lansering er mars 2013, men du må altså være snar hvis du vil være blant de første som får, siden finansieringen stenger natt til torsdag.

Kickstarter: OUYA