OutlookAttachView : Full oversikt over filvedleggene

Smart løsning for å finne, åpne og slette filvedlegg i Outlook.

Nylig fikk jeg automatisk varsel fra bedriftens IT-avdeling om at eposten min hadde oversteget maksimal størrelse, med tilhørende oppfordring om å slette epost jeg ikke lenger hadde bruk for.

Jeg er ikke særlig glad i å slette eposter, og ved nærmere ettersyn viste det seg at det som virkelig beslagla plass var alle filvedleggene. Så i stedet for å slette epost, kunne jeg tenke meg å bare kvitte meg med mange av vedleggene, og eventuelt lagre noen av dem jeg ønsket å ta vare på, lokalt på harddisken.

Les også: Angrefunksjon på sendt epost

Gratis og lynkjapt

Vedlegget på 21 MB lå i to eposter. Her skal det slettes!
Vedlegget på 21 MB lå i to eposter. Her skal det slettes! Vis mer


Det er bare det at Outlook ikke har noen effektiv måte å bare fjerne filvedlegg på, så her måtte et eksternt redskap til for å løse saken. OutlookAttachView viste seg å være nettopp det redskapet jeg var ute etter.

Dette er et lite frittstående program som skanner alle epost-mappene dine for meldinger med filvedlegg, og presenterer dem i et eget vindu. Herfra kan du sortere på avsender, størrelse, filnavn etc, og dermed får du raskt oversikt over hva som opptar plass og hva som eventuelt kan slettes.

Du kan enkelt velge å lagre vedlegg, eller slette dem for godt. Meldingen som vedlegget er knyttet til vil imidlertid forbli urørt, noe som var en forutsetning i mitt tilfelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

OutlookAttachView : Full oversikt over filvedleggene


Du kan også åpne filvedleggene direkte, og sånn sett er ikke bruken av OutlookAttachView bare myntet på "ryddejobber". Programmet fungerer også utmerket for deg som bare ønsker å finne og vise filvedlegg raskt og effektivt.

Programmet er for øvrig gratis, men fungerer altså kun med Microsoft Outlook (alle versjoner, men ikke Outlook Express). Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet herfra.