OSX' beste mediesenter?

Ny versjon lansert, og nå kan du bruke telefonen også.

Det finnes en god håndfull mediesenterløsninger på alle plattformer, og mange av dem er basert på XBMC (Xbox Media Center), som i sin tid ble utviklet for den første Xbox-konsollen der brukere som hadde modifisert konsollen fikk mulighet til å spille film, høre musikk og se på bilder.

En av de mest populære versjonene på Mac-plattformen er Plex, som vi også har omtalt tidligere. Programmet kombinerer visning av dine lokalt lagrede filer med en rekke "apps", som gjør at du kan se innhold både fra YouTube, Apple Movie Trailers, TED Talks, Revision3, The Big Picture, Headweb og en rekke andre kvalitetskilder.

Innholdet presenteres på lekkert vis, der programmet selv laster ned bilder av filmomslag, informasjon om en TV-serie-episoder og mer til.

Full gjennomgang: Plex - et briljant mediesenter

Plex/Nine med nye funksjoner

I natt ble siste versjon av Plex lansert. Plex/Nine har fått flere nye muligheter å sette pris på. Først og fremst kan iPhone/iPod Touch/iPad-brukere glede seg over at Plex nå har fått en tilhørende applikasjon i App Store, som både kan brukes som fjernkontroll og i tillegg la deg streame filer du har lagret på harddisken direkte på den mobile enheten.

Med andre ord er det ingenting i veien for å se den siste DVD- eller Blu-Ray-filmen du rippet på sengekanten uten å måtte konvertere den og overføre den til i-Enheten din. Ja, du kan til og med fortsette der du slapp om du begynte å se den på maskinen først.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside:

Mac/OSX

En annen velkommen nyhet er Plex' nye media manager, der du legger til hvilke kataloger som inneholder filmer, tv-serier, bilder etc. i en separat applikasjon i operativsystemet; langt mer elegant løst enn det tilfellet var før, der du måtte gjøre dette i selve Plex-programvaren, som i hovedsak var optimalisert for bruk av fjernkontroll. Å sette opp flere kataloger er nå lett som en plett, og grupperinger du måtte gjøre (f.eks. en mappe med skrekkfilmer eller 80-tallskomedier) reflekteres også i selve programmet.

Hvis du har en relativt ny maskin (med Nvidia 9400M eller GT320/330M-grafikkort) har Plex også støtte for maskinvareaksellerering der skjermkortet brukes for å dekode video, slik at du får en langt større flyt på filmer som er kodet med H.264.

Plex er gratis å laste ned, og du finner alt du trenger å vite på Plex' hjemmesider.

PS! En annen av våre favoritter (som også fungerer på Windows og Linux), Boxee.tv, kom også i ny versjon her om dagen, der den viktigste nyheten var mulighetene for å leie film direkte fra programvaren, men der utvalget ikke er like gjevt her i Norge som det er over Atlanteren.