Oront Burning Kit

Mange opplever at nye versjoner av favorittprogrammene deres blir tyngre og tyngre å laste, takket være funksjonalitet og "bloatware"-tendenser. Her er et bra lettvekter-alternativ til Nero Burning ROM og de andre brenneprogrammene.

Det begynner å bli en stund siden de klassiske CD-brenneprogrammene fra Gear, Ahead, Adaptec og de andre var konstruert for én ting, brenne datafiler til CD. For en del av de store produsentene handler det etter hvert om å tyne mest mulig ut av suksessene, ved å bake inn funksjonalitet i nye versjoner som ingen visste de savnet.

En uheldig konsekvens kan bli at programmene legger beslag på større og større deler av maskinressursene, for ikke å snakke om harddiskplass, og at enkle oppgaver plutselig ikke blir så helt enkle lenger - takket være et mylder av programikoner og overveldende mange forslag til løsning når du putter inn en blank CD eller DVD.

Smart alternativ

Lille Oront Burning Kit er derimot en velsignelse for de av oss som ønsker en kjapp, minimalistisk og brukervennlig vei til målet. Ikke for det, programmet har mange verktøy for CD- og DVD-brenning, men her har utviklerne klart å kombinere brukervennlighet, lav ressursbruk og fin innpakning på en forbilledlig måte.

Oront Burning Kit


Menyen som møter deg når du starter programmet gir deg tre hovedvalg. Det første velger du dersom du skal brenne en CD/DVD med vanlige datafiler, brenne eller lage ISO-filer. Det andre valget gir deg muligheten til å lage musikk-CD (fra WAV og MP3), video-CD (MPEG1) eller DVD-film (fra mappe med DVD-filer), mens det siste valget gir deg info om plater og drev, samt verktøy for etterbehandling av plater.

Med andre ord dekker det de aller flestes behov for brenning av CDer og DVDer, til tross for at hele pakka beslaglegger beskjedne 8,8 MB harddiskplass! Programmet kan dessuten kjøres direkte fra minneplugg, uten behov for installasjon.

Du bare drar mapper og filer fra øverste vindu til det nederste, og trykker på brenneknappen når du er ferdig.
Du bare drar mapper og filer fra øverste vindu til det nederste, og trykker på brenneknappen når du er ferdig. Vis mer


Oront Burning Kit kan lastes ned og brukes gratis i 15 dager. Hvis du ønsker å bruker programmet etter dette, koster det ca 30 dollar, eller rundt 190 norske kroner. Mer info hos Oront.

Her finner du et helt gratis alternativ