Foto: Asus
Foto: AsusVis mer

Originalt og forbedret fra Asus

Oppfinnsomhet er en ting, forbedring er noe annet.

Computex-messen på Taiwan pågår i skrivende stund , og det myldrer av kretskort i alle varianter, det er her alle maskinvareprodusentene holder til. Men produsentene lager ikke bare innmaten, de serverer også ferdige produkter på mange områder.

Det er ikke alltid nyvinninger som presenteres, kreativiteten dreier seg først og fremst om forbedringer og videreutvikling av eksisterende produkttyper. Revolusjonene overlates gjerne til amerikanerne.

Asus begynte som produsent av hovedkort til PC-er, men har nå produsert ferdige PC-er, skjermer og tilbehør i mange år, og er blant de ledende leverandører av bærbare. Blant konsumentprodukter har vi plukket ut tre områder hvor Asus nå lanserer spennende nyheter.

Padfone


Et nettbrett er en forvokst smartmobil, forskjellen er størrelsen på skjermen og batteriet. Resten er omtrent det samme, både prosessorer og operativsystemet er felles for begge variantene.

Forskjellen mellom et nettbrett og en mini-bærbar er heller ikke stor, og ASUS EEE Pad Transformer kombinerer begge i samme produkt, som vi nylig har testet.

Asus har nå laget en helt ny vri som går i motsatt retning, Padfone. Dette er en kombinasjon av nettbrett og smartmobil, hvor smartmobilen er selve motoren. Nettbrett-delen byr bare på større skjerm og batterikapasitet, selve "motoren" er smartmobilen, som du rett og slett setter inn i en dokk på baksiden av nettbrettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


Det er snakk om skjermstørrelser på henholdsvis 4 og 10 tommer, og Android som operativsystem. Utover dette er det ikke sluppet noen detaljer, vi mistenker Asus for å sondere terrenget - eller rettere sagt respons fra markedet - før Padfone gires opp for produksjon.

Idéen er fascinerende, men om det er praktisk kommer veldig an på bruksmønsteret, noe som er i stadig forandring etter hvert som produktene og tjenester og programmer utvikler seg.

Supertynn kraft-bærbar

UX-serien er bare 17 mm på det tykkeste og er laget i aluminium med en spesiell sirkulær børstet overflate. Den vil finnes i mange konfigurasjoner helt opp til Core i7 prosessor og SSD-lagring.

 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


Batteritiden skal være opptil 7 timer og oppstart etter dvale skal ta bare få sekunder.

All-in-One ET2700XVT

En 27-tommers skjerm med innebygd PC og digital TV-tuner og en lydløsning utviklet i samarbeid med Bang & Olufsen.

Skjermen skal ha 178 graders innsynsvinkel og HDMI-inngang, slik at den også kan brukes bare som skjerm.

 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


 Foto: Asus
Foto: Asus Vis mer


Det er også mulig å få skjermen i 10-punkts berøringsfølsom utgave

Er dette noe som kan konkurrere med iMac i 27-tommers utgave? For de som ikke liker å koble, men vil ha en større skjermløsning enn en bærbar til hjemmebruk kan dette være en naturlig videreutvikling.

Priser og levering på produktene over er ikke klart, mye kan som nevnt skje før de faktisk er i salg, avhengig av mottakelsen på messen.

Les også: Fossilet i PC-en forsvinner