Organisering av musikk

Spørsmål:

Hei,

Jeg skal rippe hele cd-samlingen (ca 300 cd’er) til MP3, for så å tilgjengeliggjøre dem på en Ipod eller lignende.

Jeg skal bruke Media Monkey for konverteringen.

Da har jeg 2 problemstillinger som jeg må forsøke å få svar på før jeg begynner jobben:

hvilken kvalitet skal/bør jeg velge ved konverteringen? (MediaMonkey har VELDIG mange kvalitetsinnstillinger/-grader)
når jeg legger disse inn på harddisken. Bør jeg da organisere dem i kataloger med 1 katalog pr album pr artist og filnavn=tittelspor, eller bør jeg legge alt i en stor katalog og gi filnavn=artist+album+tittelspor?? (hva er mest praktisk når jeg skal nyttiggjøre/finne frem siden)??

Ser at dette er en relativt stor jobb, og håper på svar slik at jeg ikke må gjøre alt om igjen senere hvis jeg velger feil.

Mvh Ronny

Datadoktoren svarer:

Hei,

De fleste er enige om at 192 kbps er helt ok for bruk på bærbare spillere. Da får du god balanse mellom lydkvalitet og filstøærrelse. For stuebruk på et godt anlegg vil mange musikkelskere foretrekke ukomprimert lyd, men dette må hver og en finne ut av selv ved å lytte på den musikken man liker med egne ører på eget anlegg.

Når det gjelder organisering av musikk fra CD er det naturlig å lage et mappehierarki med artist/album/låter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om du vil operere med et nivå over dette med sjangere som Pop, Rock, Klassisk, Rap, Trance osv i tillegg kan du jo lage mapper for dette. Det er opp til deg og musikksamlingen din.

Mange spillere og avspillerprogram lar deg likevel søke etter andre kriterier som f.eks. sjanger ut fra tag'ene som rippeprogrammet henter fra CD-informasjone på nettet og legger inn i de enkelte MP3-filene. Det er imdlertid ikke alltid man er enig i sjangertilhørigheten som er lagt inn hos en del musikk...

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]