Med Ordflyt kan du etter hvert både kjøpe og lytte til gratis lydbøker.
Med Ordflyt kan du etter hvert både kjøpe og lytte til gratis lydbøker.Vis mer

Ordflyt - en "Wimp" for lydbøker

Cappelen Damm og Aspiro bak spennende satsning.

Musikktjenester som Wimp og Spotify har tatt Norge med storm og er blitt de foretrukne plattformene for å lytte til musikk for veldig mange.

Nå har Cappelen Damm alliert seg med Wimp-skaper Aspiro for å tilby noe av det samme for lydbøker. Tjenesten heter Ordflyt og er pr nå kun tilgjengelig i en åpen betaversjon, som alle kan laste ned og prøve.

Les også: Tusenvis av gratis lydbøker

Merk dog at dette er en testversjon. Det betyr blant annet at det ikke er mulig å kjøpe lydbøker, og at det kun er et lite utvalg som tilbys gratis. Versjonen er først og fremst lansert for å gi brukere muligheten til å prøve ut tjenesten og komme med feedback til de som utvikler slik at de kan gjøre produktet best mulig.

På sikt vil det også komme tilhørende iPhone- og Android-applikasjoner, på samme måte som Wimp fungerer i dag.

Ligner på Wimp

For deg som har brukt Wimp er brukergrensesnittet kjent. Også Ordflyt kjører på Adobe Air-plattformen, som gir utviklerne lave kostnader i forhold til portering, siden Adobe Air både kjører på Windows, OSX og Linux. Ulempen er blant annet at Adobe Air ikke støtter f.eks. medieknapper på tastaturet (i hvert fall ikke ennå), og at det kan gå litt tregt på eldre maskiner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordflyt - en "Wimp" for lydbøker


Tjenesten er fortsatt langt fra ferdig, men etter hvert blir det mulig å dele favoritter i sosiale nettverk, lage spillelister etc. Cappelen Damm ser ikke for seg at dette blir en fullblods streamingtjeneste der man kun betaler en månedsavgift for å høre fritt, fordi lydbøker har store produksjonskostnader i forhold til at de fleste kun lyttes til én gang. Samtidig påpeker forlaget at prisen på lydbøker på Ordflyt vil bli lavere enn de du betaler i butikken i dag og mange lydbøker også vil være gratis, spesielt de som er eldre. Når du kjøper en lydbok får du laste den ned i MP3-format, som ikke er DRM-beskyttet.

52 gratisbøker i dag

Pr i dag er ca 500 bøker tilgjengelig i Ordflyt, men de som ikke er gratis kan ikke kjøpes ennå; det er kun mulig å forhåndslytte. 52 av bøkene ligger imidlertid under "fri avspilling" og er tilgjengelige i sin helhet. Blant gratisbøkene finner du blant annet Robinson Crusoe, Greven av Monte Cristo, En julefortelling og Alice i Eventyrland.

Lyst til å prøve? Du finner Ordflyt på Ordflyt.no og er nødt til å ha en mobiltelefon med norsk abonnement tilgjengelig når du vil registrere deg.

Mer informasjon finner du på Ordflyts spørsmål og svar-side