Optisk mus til 300 kroner

Microsoft kommer i disse dager med en ny utgave av sin optiske mus. Dette er musen som skal gjøre den optiske teknologien tilgjengelig for alle.

Det er gått en stund siden Microsoft lanserte sin IntelliEye-teknologi, altså en optisk sensor som skanner overflaten musen befinner seg på. Denne sensoren erstatter gummikulen og de mekaniske følerne, og fordelene er både at det ikke er noen mekanisme å rengjøre og at musen er mer presis.

Hittil har Microsoft kommet med tre modeller som bygger på den optiske teknologien, og nå kommer altså den fjerde, Wheel Mouse Optical.

Avansert teknologi til lav pris

Fordelen med Wheel Mouse Optical er den lave prisen (299 kroner inkl. mva), som gjør at den optiske teknologien blir tilgjengelig for selv de minste budsjetter. Musen har et stilig design (som ligner på IntelliMouse Optical – den forrige musen med denne teknologien og et langt dyrere produkt), og to knapper i tillegg til hjulet.

Wheel Mouse Optical skal være meget behagelig å bruke, og er tilrettelagt både for høyre- og venstrehendte. Som med de andre musene i IntelliEye-familien, trenger den verken musematte eller rengjøring.

Musen er ventet i butikkene i løpet av høsten, men i mellomtiden er vi spent på en ny versjon av hele den optiske teknologien, som vil by på mer nøyaktighet og presisjon. Den oppgraderte utgaven av IntelliEye kommer til å skanne overflaten 2000 ganger i sekundet i stedet for 1500. Det vil kommer flere mus basert på denne teknologien senere i år, og vi vil selvsagt teste disse samt den nye Wheel Mouse optical-musen.

Artikkelen fortsetter under annonsen