Oppsummering og konklusjon

Det er bare å gratulere Microsoft med en flott oppgradering av verdens mest brukte suite med kontorprogrammer. Det er ikke dermed sagt at alle behøver å løpe og kjøpe.

Vi velger å ta det vi likte minst først: Office 2007 er mer krevende enn forgjengeren med hensyn til maskinvare. Og den er mer plasskrevende. Listen med funksjoner er overveldende, og med mindre du er spesielt interessert kommer du neppe til å benytte mer enn en brøkdel av mulighetene.

Spesielt Outlook 2007 lugget mer på vårt system enn forgjengeren, riktig nok med et særdeles stort antall eposter i innboksen. Der stopper imidlertid også den verste kritikken.

Enklere og penere

For det er ingen tvil om at Office 2007 gjør det enklere å lage proffe dokumenter, diagrammer og presentasjoner. Den nye sikkerheten i XML-filformatet hilses også velkommen, vi er lei av å holde oss på hodet hver gang vi er uheldige og åpner et Word-dokument "by mistake" fra en usikker kilde.

Selv om "de gamle" menyene fortsatt er til stede i Outlook, synes vi det er her en av de aller viktigste nyhetene er på plass, nemlig raske og nøyaktige søk, selv om datamengden skulle vise seg å være rimelig ekstrem. Og en enkel ting som å vise gjøremålslisten til høyre, gjør hverdagen langt enklere for alle som benytter Outlook til å styre hverdagen.

Final words


Det er overhodet ikke vanskelig å anbefale alle med litt interesse for å lage profesjonelle dokumenter, regneark og presentasjoner, å se nærmere på Office 2007. Den er bedre enn 2003-utgaven, faktisk langt bedre på de fleste områder. Men nok en gang sitter vi igjen med det magiske ordet "behov". Naturligvis går det godt an å klare seg med gratisalternativet OpenOffice.org, men både grensesnitt, prosesstankegang og funksjonalitet ligger på et helt annet plan i Office 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og når en familie med tre PCer kan dele på en pakke til en tusenlapp, snakker vi heller ikke om store investeringer, skjønt i næringslivet vil regnestykket være et helt annet. For mange av disse, spesielt i offentlige institusjoner, vil åpne og gratis alternativer fortsatt være førstevalget. Men Microsoft kommer neppe fjernere fra en monopolsituasjon med lanseringen av Office 2007.

Tilbake til hovedartikkelen.