Oppsummering og konklusjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har den siste uka fått leke oss mye med de tre PCene vi tok inn til testing, og må vel konkludere med at det å kjøpe PC med Vista slett ikke er skummelt lenger.

Med maskinvaren som sitter i disse løsningene har vi så avgjort ikke hatt problemer med dårlig ytelse, og vi har heller ikke opplevd problemer med stabiliteten.

Det beste tilbudet?

Ingen av tilbudene er "perfekte", og vi merker at det er spart på småtingene for å få plass til god prosessor og grafikkort. Derfor får du blant annet kjedelig tastatur og mus, kjipe høyttalere og for mye støy.


Faktisk kunne et lavt støynivå vært utslagsgivende når vi skulle kåre en vinner (hint, hint nettbutikker), så lite er det som skiller tilbudene. Samtlige maskiner i denne testen har nemlig nok krefter til de fleste tenkelige og utenkelige oppgaver for Hvermansen, og den største praktiske forskjellen har vi sett ligger på spillsiden - GeForce 8600GTS-kortet som sitter i Multicom sin løsning henger ganske enkelt litt etter. Men vi skal ikke glemme at dette kortet har maskinvarestøtte for HD-avspilling, noe vi ikke finner på 8800-kortene. Er din greie mer film enn spilling vil derfor Multicom-PCen være et attraktivt valg med dette grafikkortet, 1 TB harddiskplass og 22-tommers skjerm.

image: Oppsummering og konklusjon


For dere der ute som liker spill med så mye "eyecandy" som mulig er derimot løsningene fra Datakjeden og Komplett.no bedre valg. I praktisk bruk er det svært lite som skille disse to fra hverandre, og med samme kabinett og støynivå er det så å si dødt løp. Men det er jo en viss forskjell på skjermene - unektelig er det mer artig med en 22-tommers bredskjerm enn 19-tommeren som følger med i Komplett.no sin pakke.

Totalt sett utnevner vi derfor tilbudet fra Datakjeden som beste PC-tilbud denne gangen.

Men om det er akkurat det beste for DEG må du se an. Har du for eksempel planer om å kjøpe maskin uten skjerm vil plutselig tilbudet fra Komplett.no være mer lønnsomt, og som nevnt over vil Multicom-PCen med mye diskplass være bedre til film, media og videoredigering. Bare husk ny mus eller musmatte.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.