Oppstartsproblemer

Hei,

Jeg har et problem med min Acer bærbare pc med Windows Vista.

Problemet er at jeg ikke klarer å komme meg inn datamaskinen. Når jeg skrur på pc'en tar det uvanlig lang tid, og når jeg omsider er kommet til der man velger bruker og logger inn, så skjer ingenting annet enn at meldingen "Velkommen" kommer opp, og ikonet på venstre siden for velkomsthilsenen står og surrer i uendelige tider.

Slik har maskinen stått i mange timer uten at noe skjer. Problemet er altså at jeg ikke kommer lengre enn det stadiet at det står velkommen på skjermen og at ikonet ved siden av snurrer rundt i uendelige tider.
Har prøvd å starte i sikkerhetsmodus flere ganger, men likevel skjer det samme problemet igjen, igjen og igjen.

Hadde vært veldig fint om jeg kunne fått litt hjelp med dette problemet, og forhåpentligvis hjelpe meg med å skru på Pc'en.

Har mange viktige minner fra sikkert 5 år tilbake som ligger inne på datamaskinen som jeg ikke har backup av. Så om det finnes en løsning slik at jeg kan få tilbake bildene før jeg eventuelt klarer å formatere datamaskinen hadde jo det bare vært fenomenalt.

- Mvh Hilde

Artikkelen fortsetter under annonsen

Datadoktoren svarer

Hei

Det lureste er nok å kjøpe en ny harddisk til PC-en, og et lite kabinett med USB-tilkobling til å sette den gamle harddisken inn i.

Da kan du installere Windows på den nye harddisken uten å være redd for å miste noe. Så kobler du til den gamle disken og kopierer over de filene du trenger. Ofte er det fullt mulig å lese datafilene selv om PC-en ikke klarer å starte opp fra Windows-installasjonen som ligger på den.

Skulle det være mer alvorlige feil
på disken slik at du må få hjelp til å hente ut data, er det enklere å redde bildefiler enn å reparere en Windows-installasjon.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar