Oppstartsproblemer i Windows XP

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Hei,
 
Jeg har en PC med Windows XP som nekter å starte. Like etter at jeg har skrudd den på kommer det en melding om "boot problems, please insert a bootable disk" eller noe i den dur.
 
Hva kan være galt?
 
Hilsen
Sindre

Datadoktoren svarer

Hei Sindre,
 
Jeg går ut fra at du har sjekket at det ikke står en diskett i diskettstasjonen og at CD-plater er fjernet fra drev på PCen, og problemet kan da være at det har skjedd noe med oppstartsinformasjonen på harddisken din. Prøv derfor denne løsningen:
 
Sett i Windows XP-CDen din, og start PCen på nytt. Trykk en tast når du får spørsmål om du vil starte fra CD.
 
Når du får et valg om å reparere en Windows-installasjon ved hjelp av Recovery Console, velger du dette. Logg deg på Windows-partisjonen som administrator, og skriv fixboot. Nå vil Recovery Console prøve å gjenopprette oppstartsinformasjonen. Fjern CDen fra drevet og start på nytt.
 
Hvis ikke dette virker, kan det være problemer med harddisken din, eller det kan være en feil i BIOS-oppsettet. Sjekk at oppstartsrekkefølgen er riktig, og at harddisken blir detektert når du skrur på PCen. Du kan gjøre endringer i BIOS-oppsettet ved å trykke en tast når du starter PCen (vanligvis F2 eller  DEL-tasten). Sjekk brukerveiledningen som fulgte med PCen for å sjekke hvordan endringene kan gjøres.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar