Oppsiktsvekkende nyheter fra Fujifilm

Kraftig zoom, god vidvinkel og EXR-teknologi er noen av stikkordene.

Oppsiktsvekkende nyheter fra Fujifilm
Publisert
Sist oppdatert

Fujifilm lanserer i dag modellene F70EXR og S2000EXR, to kameraer med temmelig forskjellig utforming men som begge fokuserer på kraftig zoom.

Nærmere virkeligheten

Begge kameraene bruker Fujifilms EXR bildebrikke, som først ble introdusert i modellen F200EXR tidligere i år. Denne teknologien tar sikte på å gjengi bildet mest mulig likt slik øyet oppfatter virkeligheten.

DinSide Data var blant de mange som lot seg imponere av løsningene da vi testet kameraet i vår, og konkluderte blant annet med at vi ikke har sett bedre bilder fra et lommekamera.

F70EXR - lommekameraet

F70EXR er også et lommekamera, men med uvanlig kraftig zoom, hele 10x (dekker området 27-270mm). Til tross for dette er kameraet relativt tynt (22,7mm).

Oppsiktsvekkende nyheter fra Fujifilm


Så kraftig zoom er oppsiktsvekkende, men vi har sett dette også tidligere, blant annet i Casios nye Exilim Hi-Zoom og hele 12x i det noe større Panasonic Lumix DMC-TZ7.

Ingen av de nevnte konkurrentene er imidlertid utstyrt med "Pro Focus Mode". F70EXR kan nemlig legge tre bilder oppå hverandre for å skape en dybde som tidligere kun har vært mulig å få til med speilrefleks, skal vi tro Fujifilm.

S2000EXR - hybridmodellen

Oppsiktsvekkende nyheter fra Fujifilm


Den andre nyheten bærer nanvnet S2000EXR, og er en hybridmodell som ligger nærmere speilrefleks enn kompakt - i hvert fall med hensyn til størrelse og utforming. Kameraet har de samme EXR-fordelene som F70EXR, men zoomen er hele 14,3x (30,5-436mm) og med bedre lysstyrke enn lommekameraet.

Dette kameraet har også optisk bildestabilisator og bevegelig CCD-brikke, som kombinert med høy ISO og lav støy skal gjøre det mulig å ta skarpe bilder selv om lysforholdene er dårlige og du bruker zoomen aktivt, lover Fujifilm.

Vi har foreløpig ikke fått noen priser på disse kameraene, men vi vil komme tilbake med mer informasjon - og test - når kameraene foreligger, forhåpentligvis senere i sommer.

Flere bilder:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer