- Oppgraderte piratutgaver av Windows 10 forblir ulovlige

Microsoft oppklarer oppgraderingsprosessen.

<b>FORBLIR PIRATKOPIER:</b> Ja, pirater får oppgradere til Windows 10, men operativsystemet kommer ikke til å blir ansett for å være «ekte». Foto: ALLOVERPRESS / KIRSTI ØSTVANG
FORBLIR PIRATKOPIER: Ja, pirater får oppgradere til Windows 10, men operativsystemet kommer ikke til å blir ansett for å være «ekte». Foto: ALLOVERPRESS / KIRSTI ØSTVANGVis mer

Tidligere i uken kunne vi fortelle at Microsoft vil la selv piratversjoner av Windows oppgraderes gratis til Windows 10. Dette i et forsøk på å få bukt med alle de ulovlige Windows-installasjonene, først og fremst i Kina.

Det var imidlertid uklar hvordan Microsoft hadde sett for seg at det skulle fungere.

LES OGSÅ: Windows 10 kommer til sommeren

Gjelder i Norge, men ...

Nå har vi fått vite at også nordmenn vil kunne benytte seg av tilbudet, men helt gratis blir det likevel ikke. Microsoft vil nemlig ikke støtte såkalte ikke-ekte utgaver etter de er oppgradert til Windows 10.

Det vil si, selv om du får oppgradert en piratkopiert utgave av Windows til nyeste versjon, forblir den en piratkopi.

LES OGSÅ: Yahoo lanserer passord-fri innlogging

Får trolig ikke sikkerhetsoppdateringer

Nøyaktig hva ikke-ekte innebærer er fortsatt uvisst.

The Next Web mener det er trolig at de ikke-ekte utgavene ikke vil få sikkerhetsoppdateringer når de blir tilgjengelig, og Windows-installasjonene vil trolig også utløpe etter en viss tid.

Microsoft vil komme med en løsning for å gjøre de ikke-ekte Windows 10-maskinene ekte via den nye Windows Store-butikken, ifølge The Next Web. Hvordan det vil fungere, gjenstår også å se.

Dette sier Microsoft Norge

Under kan du se Microsoft Norges kommentar angående piratoppgraderingen i sin helhet: