- Oppgraderte piratutgaver av Windows 10 forblir ulovlige

Microsoft oppklarer oppgraderingsprosessen.

FORBLIR PIRATKOPIER: Ja, pirater får oppgradere til Windows 10, men operativsystemet kommer ikke til å blir ansett for å være «ekte». Foto: ALLOVERPRESS / KIRSTI ØSTVANG
FORBLIR PIRATKOPIER: Ja, pirater får oppgradere til Windows 10, men operativsystemet kommer ikke til å blir ansett for å være «ekte». Foto: ALLOVERPRESS / KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i uken kunne vi fortelle at Microsoft vil la selv piratversjoner av Windows oppgraderes gratis til Windows 10. Dette i et forsøk på å få bukt med alle de ulovlige Windows-installasjonene, først og fremst i Kina.

Det var imidlertid uklar hvordan Microsoft hadde sett for seg at det skulle fungere.

LES OGSÅ: Windows 10 kommer til sommeren

Gjelder i Norge, men ...

Nå har vi fått vite at også nordmenn vil kunne benytte seg av tilbudet, men helt gratis blir det likevel ikke. Microsoft vil nemlig ikke støtte såkalte ikke-ekte utgaver etter de er oppgradert til Windows 10.

Det vil si, selv om du får oppgradert en piratkopiert utgave av Windows til nyeste versjon, forblir den en piratkopi.

LES OGSÅ: Yahoo lanserer passord-fri innlogging

Får trolig ikke sikkerhetsoppdateringer

Nøyaktig hva ikke-ekte innebærer er fortsatt uvisst.

The Next Web mener det er trolig at de ikke-ekte utgavene ikke vil få sikkerhetsoppdateringer når de blir tilgjengelig, og Windows-installasjonene vil trolig også utløpe etter en viss tid.

Microsoft vil komme med en løsning for å gjøre de ikke-ekte Windows 10-maskinene ekte via den nye Windows Store-butikken, ifølge The Next Web. Hvordan det vil fungere, gjenstår også å se.

Dette sier Microsoft Norge

Under kan du se Microsoft Norges kommentar angående piratoppgraderingen i sin helhet:

Christine Korme, kommunikasjonssjef i Microsoft Norge skriver i en epost til Dinside:

Dette gjelder i hele verden. Tilbudet om gratis oppgradering for forbrukere av Windows 10 gjelder kvalifiserte, nye og eksisterende enheter som kjører Windows 7, Windows 8.1 og Windows Phone 8.1.

Noen utgaver er ekskludert fra denne oppgraderingen – inkludert Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise og Windows RT/RT 8.1. Aktiv Software Assurance-kunder i volum lisensiering har anledning til å oppgradere til andre Windows 10 enterprise-tilbud. Vi har alltid vært forpliktet til å sikre oss at kunder har den beste Windows-opplevelsen overhode mulig. Med Windows 10, selv om ikke-ekte/piratkopiert PCer kan oppgradere til Windows 10, så vil oppgraderingen ikke endre den opprinnelige tilstanden av lisensen.

Ikke-ekte/piratkopierte utgaver av Windows er ikke utgitt av Microsoft. De er ikke riktig lisensiert, eller støttes av Microsoft eller en pålitelig partner.

Hvis en enhet ble ansett falsk eller galt lisensiert før oppgradering, vil enheten fortsatt betraktes som ikke-ekte eller galt lisensiert etter oppgraderingen.

Ifølge bransjeeksperter, har bruk av piratkopiert programvare, inkludert ikke-ekte Windows, en høyere risiko for malware, svindel (identitetstyveri, kredittkort tyveri, etc), offentlig eksponering av dine personopplysninger og en høyere risiko for dårlig ytelse eller funksjonsfeil.

I Norge er piratkopiert Windows svært lite utbredt, men enkelte PC-er finnes nok. Men PC-en må fortsatt kjøre Win 7, 8 eller 8.1.

XP og Vista får ikke gratis oppgradering.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer