Oppgradering av grafikkort?

Hei,
Jeg har en eldre PC: AMD Athlon1900+ (1,60 GHz), 256 DDR-SDRAM, 60GB Ultra DMA-hardisk, 64 MB dedikert skjermminne, DVD-ROM 16x max, CD-RW 24x10x40.

Når jeg skal kjøre Fligth Simulator 2004, får jeg følgende melding: "Your computer cannot currently use 3-D hardware acceleration as it has less than requred amount of video memory. Software 3-D has been enabled. Some graphical features may not appear in software mode"

Kan jeg sette inn et nytt grafikkort, som NVDIA GeForce 6800 Ultra i min PC ? Er det andre ting som da må oppgraderes ?

Datadoktoren svarer

Hei

Det ser ut som om PCen din har integrert skjermkort, med svært begrenset støtte for krevende spill.

Har PCen en AGP-kortplass, kan du sette inn et grafikkort, som vil gi deg langt bedre grafikkytelse.

Men i forhold til den øvrige maskinvaren i PCen din, så er det vel ikke noe poeng i å kjøpe et av de aller kraftigste skjermkortene, som NVDIA GeForce 6800 Ultra.

Jeg vil heller anbefale å kjøpe mer minne, slik at du får minst 512 MB, samt et grafikkort til rundt 1500 kroner, samt et rimeligere grafikkort.

Vi har oppgradert en lignende PC, med litt kraftigere prosessor (XP2200+). Den hadde innebygd nForce-grafikk på hovedkortet, og fikk nå et ATI Radeon 9600XP. Det fungerer utmerket på alle spill, i oppløsning 1024x768 med høy kvalitet på alle grafiske parametere, og ga en helt annen spill-opplevelse.

Vi anbefaler at du heller spare pengene, og kjøper et kraftigere grafikkort når du får deg ny PC, siden hovedkort, kortplasser og brikkesett nå er i ferd med å gå gjennom et generasjonsskifte.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar