Oppgradere Core Duo i bærbar


Hei

Jeg lurer på å bytte prossessor i min bærbare pc, jeg har en Intel Core Duo
1,66GHz nå, også tenker jeg på å bytte til en Intel Core Duo 2,00GHz. Altså
en raskere en!

Navnene på de to skal være T2300 på den tregeste der, også T2500 på den
raskeste, bare så du vet det:) Men spørsmålet mitt er går det an å bytte, og
hvem må jeg henvende meg til?

Mvh Erling Andre

Datadoktoren svarer

Hei!

Bytte fra en Core Duo T2300 til en T2500 skal være uproblematisk. Det enkleste og greieste er nok å henvende deg til enten produsenten av PCen, eller forretningen du kjøpte den av, som da enten kan ta den inn eller peke deg i retning av et godkjent verksted. Dette siden du har en såpass ny PC, og det å få noen andre til å fikle med den betyr i de aller fleste tilfellene at garantien blir ugyldig.

Det andre alternativet - dersom du blåser i garantien - er å få et tredjeparts verksted til å oppgradere for deg, eller enda morsommere (og billigere): kjøpe en løs prosessor og gjøre det selv.

Hvis du velger det aller siste så legger flere produsenter ut servicemanualen til nedlasting fra Internett, der det står nokså enkelt og greit forklart hvordan du skal åpne maskinen og bytte. Andre ganger hender det du finner hjemmesider der entusiastiske likesinnede viser hvordan du skal gå fram. Eller du kan finne ut av det selv, dersom du har litt peiling. Men alt dette blir selvsagt på egen risiko, så det er jo en fordel å kunne litt om PC-mekking fra før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar