Oppdatert Windows 98 går i trykken

Microsoft melder om at Windows 98 Second Edition nå er satt i produksjon. Oppgraderingen lanseres som et eget produkt, og kommer i butikkhyllene om noen uker.

Windows 98 Second Edition kommer til å omfatte både retting av feil i Windows 98 og noen nye funksjoner.

Feil som har blitt rettet er foreløpig bare delvis spesifisert – men Windows 98 skal ha bedret støtte for år 2000-problematikken.

Dette er de nye funksjonene i Windows 98 Second Edition:

  • Internet Explorer 5.0 er nå en del av pakken. Her er det snakk om samme Internet Explorer som er fritt tilgjengelig for nedlastning for eksisterende Windows 98-brukere
  • NetMeeting 3, som er programvare for nettbasert konferanseaktivitet
  • Internet Connection Sharing, som gir mulighet for å bygge små nettverk i hjemmet for å dele skrivere og internettforbindelse. Ifølge Microsoft skal nettverket tillate eldre maskiner å knytte seg til en ny maskin med Windows 98 Second Edition som sentral.
  • Forbedret støtte for USB, IEEE 1394 (FireWire) og ACPI

Windows 98 Second Edition kommer i flere varianter. Produktet vil både være i salg som selvstendig produkt, og som oppgradering til Windows 98. Eksisterende brukere av Windows 98 vil kunne laste ned feilrettingene gratis over Internett, men ikke få tilgang til de nye finessene

Nye maskiner som sendes ut på markedet innen Windows 98 Second Edition er ferdig, vil kunne laste ned oppgraderingen gratis over nettet når den kommer.

Mer detaljer om oppgraderingen av Windows 98 finner du i denne artikkelen.

Norske priser er ennå ikke fastlagt, men fullversjon koster i USA US$109 (ca. 850,- nkr.), mens oppgraderingen koster US$19,90 (ca. 155,- nkr.)