Oppdateringer og omstarter

Hei,

Etter at maskinen har utført en automagisk oppdatering får man hele tiden spørsmål om å starte på nytt. Men hvis jeg holder på med viktig arbeid eller rett og slett ikke vil starte maskinen på nytt der og da kan jeg gjøre noe med det?

Eller blir jeg nødt til å vente med oppdateringen til jeg er klar til å starte på nytt?

Hilsen Lars Olav

Datadoktoren svarer

Heisann,

Det er mange måter å oppdatere maskinen din på - og det er ikke sikkert at Microsofts automatiske oppdatering er den beste. Men med mindre du er en avansert superbruker og vet hva du gjør, anbefaler jeg på det sterkeste at du bruker den.

Det er nemlig ikke alltid like lett å vite når det er oppdateringer tilgjengelig - og når det er på tide å besøke Windows Update-nettsiden. Med automatiske oppdateringer får du dem så snart de er klare - og stiller litt bedre mot de som lager virusene som utnytter Windows sine mange sikkerhetshull.

I System-kontrollpanelet (som du også kommer til ved å høyreklikke på Min datamaskin og klikker på Egenskaper) er det en arkfane for automatiske oppdateringer.

Der kan du velge mellom fire alternativer: Automatisk er forhåndsvalgt av Windows og laster ned og installerer helt av seg selv - men det er to andre som kansjke er bedre for deg. Du kan sette den på å laste ned, men å spørre deg før du kjører oppdateringene, eller å si i fra når det er oppdateringer tilgjengelig - uten å laste ned. Det er de to siste som nok er mest interessante for deg.

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar