Foto: Erik Andersen
Foto: Erik AndersenVis mer

Oppdatering av Windows 2000 i beta

Ikke før er Windows 2000 lansert, så kommer planene om en oppdatering til operativsystemet. Nå er Service Pack 1 i beta, og det er ikke småtterier som må lastes ned for at du skal kunne ta den i bruk.

Foreløpig er betaen av Service-pakken bare tilgjengelig for utviklere på Microsoft Developer Network. Dette er en medlemstjeneste som krever at du betaler et abonnement for å slippe inn.

Service-pakken er på hele 190 MB, så dette er definitivt ikke noe for deg som fremdeles bruker 28,8...

Windows 2001?

I følge nyhetstjenesten The Register, er omfanget på denne pakken så stort, at den antageligvis vil være tilnærmet lik neste års utgave av Windows 2000, med kodenavn Whistler. Ryktene vil ha det til at føsrte beta av Whistler vil slippes i juli.

Så langt har Microsoft hevdet at de vil sørge for at pakker som retter feil skilles fra pakker som har nye funksjoner. Men dette løftet er allerede brutt med denne pakken, som inneholder en lett blanding.

Blant de nyhetene er:

  • Bedre stabilitet: blant annet fikser for data som går tapt eller blir korrupt, access violations og minneproblemstillinger.
  • Bedre installasjon, blant annet fikser for situasjoner der installasjonen feiler eller ikke starter på nytt.
  • Støtte for mer maskinvare
  • Bedre sikkerhet
  • Bedre avinstallasjon. Originalfilene blir komprimert for å spare diskplass.

En gang er nok

Alle som har benyttet NT, er grundig lei av å måtte reinstallere siste servicepack hver gang en ny driver eller funksjon legges inn i operativsystemet.

SP1 for Windows 2000, lagrer alle mulige oppdateringer på harddisken og sørger for at det alltid er siste versjon som blir tatt i bruk senere. Microsoft kaller denne funksjonen Automatic Service Update.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange flere drivere

I den endelige utgaven av Windows 2000, var det en stor mengde drivere som ble fjernet i forhold til Release Candidate 2. Det skyldes at Microsoft ikke rakk å sertifisere alle i tide. Nå kommer disse driverne, og mange flere, i SP1.