Oppdater Windows - uten nett

Last ned oppdateringene, en gang for alle.

Det første du bør gjøre etter at du har installert Windows på PC-en er å besøke Windows Update og laste ned alle kritiske oppdateringer til operativsystemet som har kommet etter at installasjonsplaten gikk i trykken. Det går nemlig ikke mange dagene før oppdateringene kommer på løpende bånd.

Slike oppdateringer tar gjerne litt tid å laste ned og installere, og krever som regel at du trykker OK noen ganger under prosessen, og er du riktig heldig må du starte om maskinen et par ganger også.

Én til mange

Har du kun én PC å tenke på betyr dette kanskje ikke så mye. Verre er det dersom du har ansvaret for en hel maskinpark, eller til stadighet installerer operativsystemet. Da er det greit å vite at det finnes langt mer effektive oppdateringsmetoder. En av dem heter Autopatcher.

Men før vi går videre; Autopatcher er ikke noe Microsoft-produkt. Det er en løsning som er laget av entusiaster som har sett seg lei på trege oppdateringer - som også innebærer nedlasting av hundrevis av megabytes hver gang.

Uten avbrudd

Autopatcher laster ganske enkelt ned alle oppdateringene til Windows og en del andre Microsoft-produkter, og lager en enkel rutine som installerer alle oppdateringene uten interaksjon, stille og rolig i bakgrunnen. Og best av alt; har du først lastet ned alt på én PC, kan du ta med deg hele Autopatcher-mappa på en minneplugg eller legge den på en nettverksstasjon - og kjøre den på alle PC-ene dine uten at Microsofts servere kontaktes en eneste gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De aller fleste Windows-versjoner støttes, inkludert Windows 7 - både i 32- og 64-bits utgaver:

Oppdater Windows - uten nett


Først må du velge hva som skal lastes ned

Oppdater Windows - uten nett


Når du kjører Autopatcher på PC-ene etterpå, kan du velge hvilke moduler og oppdateringer du vil installere. Det som er merket med blå tekst er allerede installert.

- Helt OK

Vi har omtalt Autopatcher også tidligere, og programmet ble i sin tid bannlyst av Microsoft. Forskjellen fra tidligere versjoner er at den gang fulgte alle oppdateringene med installasjonen, mens man nå må laste dem ned fra Microsoft. Men kun én gang, altså. Og det skal altså Microsoft ha godtatt, i følge utviklerne, som for øvrig fraskriver seg ethvert ansvar knyttet til bruken. De poengterer imidlertid sterkt at de ikke har noen uhumske baktanker med løsningen.

Vi har prøvd Autopatcher på en av våre test-PCer med Windows 7, og det fungerte helt utmerket, men man bør være klar over at om noe skulle gå galt, kan man ikke klandre verken Microsoft - eller PC-leverandøren for det.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Autopatcher fra autopatcher.com