Med Spotibot får du Spotify-spillelister basert på artistene du liker.
Med Spotibot får du Spotify-spillelister basert på artistene du liker.Vis mer

Oppdag ny Spotify-musikk med Spotibot

Utnytter Last.fm for å generere spillelister.

Spotify har blitt den foretrukne musikkspilleren for veldig mange, og vet du hva du vil høre på, er det fort gjort å finne frem og spille av.

Dog er ikke den innebygde radiofunksjonen mye å skryte av, og for å oppdage ny musikk er derfor ikke Spotify veldig godt egnet. Du kan riktignok finne andre folks spillelister på en rekke nettsteder, og dersom du bruker Last.fm, kan du i artikkelen supertriks til Spotify lese om hvordan du kan få spillelister med de nyeste utgivelsene fra de 50 artistene du hører mest på.

Last.fm er også kildematerialet Spotibot bruker for å finne musikkforslag, men du trenger ikke å bruke Last.fm for å nyttiggjøre deg av Spotibot. Denne nettjenesten lar deg angi en artist du liker godt, for deretter å få generert en spilleliste med sanger som Last.fm tror du vil like. Dette er basert på teorien om at hvis du liker A og de andre som liker A også liker B, er det sannsynlig at du også vil like B.

Slik gjør du

Oppdag ny Spotify-musikk med Spotibot
Oppdag ny Spotify-musikk med Spotibot

I dette eksempelet viser vi deg hvordan du genererer en spilleliste med utgangspunkt i at du har sansen for The Killers. Du står selvsagt fritt til å endre til din favorittartist.

  1. Opprett en tom spilleliste i Spotify. Du kan for eksempel kalle den The Killers/Last.fm
  2. Pek nettleseren din til http://spotibot.com/playlist/


  3. Angi The Killers i søkefeltet, hvor mange sanger du vil ha i spillelista og huk av dersom du vil at den genererte spillelista i hovedsak skal bestå av populære sanger.

  4. Du får nå generert en spilleliste. Skroll ned til bunnen der du ser ikonet avbildet til høyre. Klikk og hold musknappen nede og dra det over i den tomme spillelisten i Spotify.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Voila! Sangene er nå lagt til i spillelisten din:

Oppdag ny Spotify-musikk med Spotibot