Opera i ny versjon

Den populære, norske nettleseren vinner stadig flere tilhengere, og trenden vil nok fortsette hvis hver oppdatering av programmet blir like bra. Nå er nemlig Opera ute i versjon 5.10

Våre venner i Waldemar Thranes gate slapp versjon 5 av Opera-nettleseren i fjor vinter, og denne ble et stort gjennombrudd som endelig gjorde programmet til en viktig aktør på nettlesermarkedet. Vi gjennomførte en grundig test av versjon 5, som du kan lese her.

Den nye versjonen av Opera har nummer 5.10, og er en ganske betydelig oppgradering av versjon 5-kjernen. Utviklerne har lagt til en god del nyheter som mange av oss vil glede oss over. For det første har Opera nå fått støtte for skins, hvilket betyr at du kan bestemme selv hvordan nettleseren skal se ut. Skins kan brukes på to steder: som bakgrunnsbilde og på menyene. Du kan gjerne bruke egne bilder, men vi har foreløpig ikke funnet noen profesjonelle skins på nettet. Men dette kommer nok etter hvert.

Opera i ny versjon


Andre nyheter er integrert støtte for Flash, som betyr at du ikke trenger å laste ned Flash-programvaren separat, forbedret støtte for musnavigering, bedre håndtering av vinduer, forbedret e-post-klient, bedre støtte for CSS og DOM og flere mindre forbedringer. I tillegg har Opera fått en ny og brukervennlig måte å vise nedlastingsforløpet på.

Fortsatt bra

I og med at den nye versjonen av Opera bygger på den allerede kjente 5-versjonen, er våre lovord om denne fortsatt gjeldende. Opera er rask, stabil, og har mange flotte funksjoner som gjør surfingen praktisk. Vi liker den omfattende listen med linker til all slags nettsteder (som jevnlig oppdateres) som ligger til venstre på skjermen, i tillegg til alle de mindre funksjonene som zoom-mulighetene, og forhåndsvisning av utskrift.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opera 5.10 kan brukes fritt, men har blitt såkalt ”ad-ware” – dvs at du vil se små reklamesnutter øverst i høyre hjørne.

Den finnes i to utgaver, én med Javastøtte og én uten. Sistnevnte er på beskjedne 2,24 MB, mens Javaversjonen er på 9,74 MB. Nedlastningen skjer fra denne adressen.