Opera 10.10 er klar - med innebygd fildeling

Del musikk, bilder, dokumenter og programmer direkte gjennom nettleseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opera lanserte i dag versjon 10.10 av sin nettleser, og den store nyheten er fildelingsmodulen Opera Unite.

Modulen gjør det nemlig mulig å dele filer med andre, direkte gjennom nettleseren. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg som bruker av tjeneste på Opera.no, velge hvilke mapper på harddisken som skal deles, sette passord - og du er i gang.

Tilgang over alt

Unite inneholder også mediespiller og bildeviser, slik at for eksempel musikk kan streames direkte i nettleseren. Du kan med andre ord dele musikkbiblioteket på hjemme-PC-en din, og sitte på jobben og lytte til musikken - i nettleseren.

Du trenger bare å taste adressen til hjemmemaskinen, for eksempel http://home.brukernavn.operaunite.com. Det vil også fungere med andre nettlesere enn Opera.

Opera Unite består av flere forskjellige moduler, inkludert en enkel webserver, chat og oppslagstavle. Det ligger også i kortene at det skal komme flere applikasjoner i Unite-sfæren etter hvert.

- Vi lovte at Opera Unite ville gjenoppfinne weben. Det vi egentlig gjenoppfinner er hvordan forbrukere samhandler over weben. Dette gir oss frihet til å velge hvordan vi ønsker å dele egne data, uttaler Opera-sjef Jon von Tetzchner.

Vi har testet

Opera Unite har vært i betafase en god stund allerede, og vi testet en tidlig betaversjon. Vår konklusjon den gang var blant annet at dette var ekstremt enkelt å sette opp. Du kan lese testen her.

Opera Unite-bruk er gratis, og du finner mer informasjon om tjenesten og kan laste ned Opera 10.10 fra denne siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!